Friday, 8 March 2019

MOLITVA SVETOM IVANU OD BOGA

Od roditelja si pobjegao kao dijete malo,
zaposlio se kao pastir da čuvaš u Španjolskoj stado. I u vojsku te tvoj duh nemirni odveo gdje si skoro na vješalima zbog svađe završio. Božji glas te kući uputio, ali bijaše objašnjavati roditeljima kasno, jer ih nije više na životu bilo.
Djela milosrđa za pokoru si bližnjima donosio. Iz goruće bolnice spasio si bolesnike, i danas ti je ista moć, čuvaj bolesne i bolničare, čuvaj ih vjerni zaštitiniče. Čuvaj i moju sestru koja se 20 ak godina bine kao medicinska sestra za potrebite. Čuvaj svu dječicu bolesnu, ti znaš koliko sa njima suosjećam, jer sam čitav život po bolnicama. Čuvaj sve bolesne i nemoćne, u smrtnom času sa svijećom utjehe približi se onima kojima je došla volja Božja da krenu ka Kristu. Osnovao si prvu bolnicu, okupio oko sebe one plemenita humanog srca, neka i danas što veća brižnost za potrebite u ljudskim srcima zakuca. Služio si bližnjima 12 ustrajnih godina, sve dok jednog zimskog dana
nisi stradao pokušavši spasiti dijete iz bujice. Od pothlađenosti umireš. Poziv si svet od malena imao, blaženim si 1590.
a svetim priznat 1690. postao. I u ovoj 2019. godini ti živiš, duša ti je melem, pomozi svima u trpljenju, posebno se sjeti alkoholičara i onih koji imaju zarazne bolesti, čuvaj nam svima srce, svojim moćnim zagovorom. Zaštitnik si knjižara i vatrogasaca, blagoslovi nas danas sve u moćno ime Kristovo. AMEN!
Od 💜Ana Emanuela
No comments:

Post a Comment

RAZMATRANJE, VELIKI ČETVRTAK🙏🕊📖

Isuse blagoslovljen čin tvoga predanja i otkupljenja grešnika. Zahvalni smo ti na daru Euharistije u kojoj si sveprisutan u našim srcima ...