srijeda, 4. siječnja 2023.

NEBESKA ŠAPTAČICA, zbirka poezije u prozi 4.01.2014. - 4.01.2022.

NEBESKA ŠAPTAČICA ✏🕊
Zbirka poezije u prozi📚
USPOMENE 4.01. 2014. - 4.01.2022. 

Svima su se brojni cvjetovi u srcu ukazivali, samo je ona ostala miomirisna ruža, jedina ljubav Malog Princa. 

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2022.

TROJEDINI BOŽE🕊

Jahve, učini me prijateljicom tvoga 
uzvišnog srca.
Nek mi se zgadi svaki grijeh
i odstupi u ime Isusovo
svaki zloduh od moga križa.

Tvoja Očinska ljubav, 
moja je sloboda,
Ti ćeš me sa križa skinuti i
smjestiti u ozdaviteljske livade,
kao srnica ću trčati u 
slavi Tvoga voljenog imena.

Pravdom me svojom zaštiti,
od nepravde.
Rabbi moj, poučavaj me,
što mi je činiti,
vodi me Duhom Svetim 
u oslobođenje.
 Amen. 

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2022. 
http://ukrilimanadahniteljaanaemanuela.blogspot.com/2022/01/trojedini-boze.html

Bogaćenje iz vlastitog truda 
je cvijet blagoslova za sve, 
jer takva duša biva darivatelj mnogima! 🎺🕊

Ljubav ti moja dade zvuk,
note su srca zveckale,
kao uspavanka bola,
da se probudiš u mome snu,
bezbolu života moga. 
Tvoje anđeoske oči 
našla sam u izgubljenoj rijeci,
tamo si me u lađi ljubavi 
uljuljao u mir.
Nitko nikada nije 
vidio našu rijeku,
nitko te nije ukrao srcu mom.
Nisu mi te zabranile muke tijela,
ja sam ti se u dušu kao 
blagoslov ušuškala. 
Skriven si u meni,
i ja u tebi. 

Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2021.

Napiši danas pismo voljenoj osobi, pa sve i da je još nisi upoznao... Pusti slova niz rijeku suza... moguće je da Bog spoji autentične rijeke...i blagoslovi pritok. Piši sve dok ne dobije pun sandučić ljubavi. I neka te ne umori vrijeme, ljubav je bezvremenita... vječna i počima od dana kada ti zafali netko samo tvoj. Voli ljubav kakvu želiš kraj sebe, blagoslivljaj oči rođene baš za sjaj tvoga srca. Ponašaj se kao da te Bog uslišio. Piši voljenom biću kako je divno što postoji i što te voli. Vjera postiže čudesan osjećaj u srcu. Ono počne kucati zbog osjećaja koje ima ona osoba koja se za nju moli. Negdje je Bog položio dušu tvoje duše... srce će je prepoznati kad tad. Po ljubavi za Boga i djelom iskrenim. 

Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2021.

Bolje je sanjati i opjevavati najlipše osobne bajke o ljubavi, nego li biti nečiji a osjećati se kao u tuđem srcu. Nije ti mjesto u pretvornom srcu, koje ima sto ljubavi...za tebe je jedan jedini tvoj i Božji. I dovoljno je jer u vjeri tvoje duše postoji. Tvoje je samo ono što je tvoja stalna vjera. A vidi se vjera u ljubav ti je neuništiva i vjerovala bi i da umireš. Netko se Božji kroz srce tvoje smije. Netko je isti ti, satkan od molitvene ljubavi. Vrijedi ga čekati, pa sve da je nebeski i da zemlja nije vaš put. 🕊️🙏

Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2020.

RAZMATRANJE SEDAM 
RIJEČl ISUSOVIH NA KRIŽU 🙏🕊️

1. »OČE, OPROSTI IM, JER NE ZNAJU ŠTO ČINE!«

Blagoslovi nas da te sve više spoznamo i ljubimo tvoju požrtvovnost kralju Kriste. Napoj nam ožednjelu, presušjelu dušu iz svojih rajskih otočja. Darujemo ti sebe, čini od nas što je Očeva sveta volja. I oprosti za sva naša bezumna djela, OPROSTI jer mnogi su u obmani i ne znaju što čine. Prinosimo ti sebe, u službu Tebi, zagospodari našim životima! Amen! 

2. »JOŠ DANAS ĆEŠ BITI SA MNOM U RAJU.«

Obasjaj nam molitvena srca ljubljeni Gospodine, samo tvoja sveta ljubav može u našim ojađenim bolnim srcima potaknuti ljubav i praštanje. Duboko se kajemo se za sve grijehe svoje, ljubeć rane tvoje. Iskrena srca pripremi za Raj, navijesti trpljenju i mukama kraj, amen. 

3. »ŽENO, EVO TI SINA!«

Kako si divan Gospodin, majku svoju nama za majku daruješ, u krilima njenim suze su klonulih, ona moli krunicu sa nama, svjetlost je u našim noćima, sunce rajsko njezina je koprena. Iz svete tajnosti obasjava nas ljubavlju, poziva nas u Nebesko Kraljevstvo! Hvala na utješiteljici vječnoj ljubljeni kralju Kriste, blagoslovi nas iz svoje domovine nebeske čistoćom Raja, neka nas duga, taj savez Očev svet zauvijek spaja, amen. 

4. »BOŽE MOJ, BOŽE MOJ, ZAŠTO SI ME OSTAVIO?«

Izbavio si nas iz straha radosti naša, uputio u shvaćanje riječi... Jer kada na izgled tvoga odgovora nema, ti si tu želiš da te dozivamo, da milost tvoju blagoslivljamo i kad smo rastreseni i težina križa rasplače dušu, olakšavaš nam svojim trpljenjem. O kralju spasonosni, zahvaljujemo ti jer smo shvatili da smo samo smrtnici koji ne mogu ništa bez Boga. Ustrajnom molitvom obasjaj nam vapajne grudi.   

5. »ŽEĐAM.«

Žedan si ljubavi spaosnosna ljubavi naša, evo ti srca molitvenih i duša koje te blagoslivljaju, koje ti rane presvete ljube. Neka ti je svatko od nas melem na rane. Prinosimo ti ruže na trnovitu krnu i rosu jutarnju da ti usne žedne napoji, sa izvora planinskih voda hlađana neka ti ispere rane, neće Kriste kralju, nikada više tvoje grudi da trnu, jer su ljubljene iskreno, ponizno. Volimo te, blagoslivljamo te, klanjamo ti se! Nikada više žedan nećeš biti, spasonosna ljubavi.   

6. »SVRŠENOJE!«

Ulij nam hrabrosti za ono što moramo podnijeti na svome križnom putovanju. O rajska liposti ti si sve činio po volji dobroga Oca, ti si se žrtvovao za spasenje svijeta i ništa za uzvrat nisi tražio. Pošalji svoga Duha Svetoga da nas tješi, brani i dariva svim onim što je potrebno za naše spasenje i izvršavanje Očeve volje. Dopusti da i mi uspijemo na kraju ovog zemaljskog putovanja reći; Svršeno je, da ispunimo misiju ljubavi na zemlji i nađemo se sa tobom u odajama Raja, amen! 

7. »OČE, U TVOJE RUKE PREDAJEM DUH SVOJ!«

Vratio si dušu svoju u Očeve dobre ruke, završile su zemaljske muke, o mili Gospodine Kriste kralju, nauči nas moliti za Očevu presvetu volju, zaštiti nas svaki dan i noć krilima Životvorca, neka je i naša duša uvijek spremna darovati se Očevim rukama. Amen.

Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2017.

SJEMENKE BOŽJE MILOSTI
DONESTI ĆE RUŽE LJUBAVI ❤🙏

Sjeme Riječi Tvojih
neka ostane zauvijek u meni, 
pa kada izrastu 
miomirisne ljubavčice
neka ih ubere anđeo 
koji se omilio tvome
Presvetom srcu.

Po djelima ljubavi 
mi ćemo se prepoznati,
po služenju Tebi 
Bože dobri. 

Plješće mi srce milosti Tvojoj,
dok te hvali rosa nebeska
i prve zračice sunca
i ptica u letu 
i ribe u moru
i jelenče u dolu.
Blagoslivlja te 
krug zemaljski i
ponizni žitelji Zemlje.
Krist Emanuel, je u našem srcu.
i uslišava molitvene želje. 
Amen. 

Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2021.

Jednom kad budemo beztijelesni, kako će i mene mnogi voljeti, u novom ruhu punu liposti vidjeti, neće znati da sam ja oni koji su me izrugivali! Misliti će balerina je, rasplesana, miomirisna! A ja, ja ću pripasti onom tko me je volio i ovako nesavršenog tijela bar kap. Jer vrijedi ovo sad da mi rane voli, vrijedi onaj tko se pod križem za mene moli! Suze se nadaju da KRISTOVOG JUNAKA I NA ZEMLJI IMA, da mi je njihova emotivna blizina. 🙏💗🕊

💌Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2019.

Kajanje, molitva i zahvala Bogu je potreba moga svakog dana... i danonoćni hvalospjevi da Krista ne boli rana... Ponajviše ona rana od križa na ramenu koja ga je najviše umorila od dugog puta na Golgotu. I što sad ako mene puno godina boli, možda mi je ta bol najveća milost u životu. Jer ne bi ja da imam vanjsku... imala ovu nutarnju lipotu, ne bi znala naći Raj. Ne nisam se ja sama ukrasila, mene je Kristova predragocijena krv od poruge spasila. Mene je Njegova milost u hram Duha Svetoga sakrila, TIHE SUZE RASPJEVALA. I da me u pustinju stave, hodati tuge zabrane. Ja imam svjetlosnu katedralu duše, ja imam poticaj Životvorca, moje duše borca. Ja ću tamo odakle došla sam. Ja ću u Nebesku domovinu, jer ovdje ja ne pripadam... jedina mi istinska radost Trojedini Bog i Ruža Otajstvena, anđeli i arhanđeli, svi sveti. Samo jedan oblačak dovoljno mi... a i da sam samo prah, znam da bi moja duša vječno bila u ljubavi Presvetoga srca Isusova. U njemu bi živjela, ne bi moje psalme duše zaboravio milosni Bog! Znam to po suzama ganuća dok mu pišem, dok za Njega dišem ovako ranjena. Suza su moga srca biser trnovite krune postale, ukrašavam svoga Spasitelja iskrenom vjerom i ljubavlju. Mogu bar to za Isusa, trpljenje u pjesme staviti. Anđeli će ih uglazbiti, Prijestolju Božjem harfe prinjeti. U ime moje ga blagosloviti. Amen. 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 4.01.2019.
MOLITVA BLAŽENOJ ANĐELI FOLINJSKOJ, 
UČITELJICI TEOLOGA 🙏🏻🕊❤

Blažena Anđela Folinjska, franjevačka mistična učiteljice teologa, moli sa nama za duhovna znanja, jer je svijet žedan istine, svete okrijepe. Pomozi nam u razmatranju Svetog pisma, da svaki dan uronimo u milosrđe Kristovo i sjedinimo se poput tebe sa Njegovim ranama. Ti si primjer obraćenja i da u molitvi svetom možeš postati pokajnička duša. Blagoslovljen sveti Franjo Asiški kojem si se molila kada si Krista vidjela i pokajanje mu poklonila. Blagoslovljen Gospodin kojeg si u tom času neizustivo zavoljela i zbog Njega postala redovnica. Blagoslovljena rajska svjetlost koja te je u milosan čas prožela i na posvećen život pozvala. Pomozi nam zagovorom svojim, križ voljeti, odricati se sebe požrtvovnom ljubavlju za sirote, bolesne i zalutale. Amen. 

Od ❤ Ana Emanuela, 4.01.2019.

Netko će ti govoriti o cvijetnim poljanama, reći ti da te voli i da ti zaslužuješ svu sreću svijeta. A netko će ti biti ta radost cvijetnih poljana i dokazati ljubav djelom na koga ga DUH SVETI POTIČE. Od riječi i obećanja nikada nisam preživjela, stoput sam tako umrla, samo dokazu iskrenom vjerujem. Oči su moje predugo plakale... sve su im krale nepravde... zaželjela se duša i tijelo PRAVDE BOŽJE,  čina predane ljubavi i svete zakletve anđeoskih ruku! 

💌Bilaj, 4.01.2017.

Svećeniče nebeski, oči su mi svijeće koje za tebe gore, sve tužno što vidim ja u smisao pretvorim, ja trnje svijeta blagoslovim i u tom činu izraste cvijeće u mrežnicama mojim, plamen tih latica mirisnih svima poklanjam... da ih grije ono što nedostaje, a snagom vjere u grudima vječno ostaje. Klanjaju ti se latice duše moje, cvjetaju zbog tebe Kriste moj. Ti ih rosom nebeskom blagoslivljaš u sred ispijanja gorkog kaleža. Slatkoću mi točiš iz Hostije svete, krvlju svojom moju dušu ozdravljaš, da bi nosila okove tijela. I križ moj kliče Tebi; slave te okovi Betleheme, slave te boljenice tvoje sluškinje Nazarete, slavi te duša i tijelo Novi Jeruzaleme, slavi te tuga one koja je prikovana uz drvo križa od kada se za nju zna. Slavim te vjerom i hrabrim osmjesima u sred očajavanja, očarana sam sa krilima Duha Svetoga, koji me sprema na let u onaj duhovni svijet. Treba mi odmorište od razočaranja, od neutješenost, treba mi rame za plakanje moj mili Svećeniče, kome da ispovjedim svu svoju bol osim tebi. Jesu li anđeli i arhanđeli sagradili stan za mene, jesi i mi stan priredio da nepravdu zaustaviš? Da li na mene čeka obitelj rajska i neće se rastužiti što sam uplakana zbog tragova zemaljskih.... da li na mene čekaju ručice anđeoske u molitvama mojim viđene? Molim te Isuse šapni mi u snu to, da oči moje još većim plamenom ljubavi gore, zbog onog što čeka one koji iskreno vole. Blagoslovi sve sluge svoje, AMEN! 

Od ❤ tvoja Ana Emanuela, 4.01.2017.

Savršena osoba nije poput ,,lutke u izlogu,, ,savršenom osobom postajemo kada umimo ljubiti rane, tješiti ljude, blagoslivljati i moliti za sve iako smo ispod vlastitog križa!

💌Ana Emanuela, 4.1.2017.

Neka vas ne zavarava kada mi pjesnici zazivamo smrt, nismo mi kukavice, mi smrt u sebi nazivamo ljubav, smrt je nama vrata Raja! Svjetlo ne tama! Usuđujem se to reći u ime svih pjesnika, jer pjesnici su ljubav od kojih drugi uče o nježnost srca i duše! ❤ 💙

©Ana Emanuela, 4.01.2016.

Vrijedno je samo ono što sami stvorimo, čak i suza ima moć veću od bisera, jer je pala iz duše slušajuć glas srca!

©Ana Emanuela, 4.01.2016.

Život sam sagradila u pjesmama, u bijelom papiru, kojeg mi je poklonilo drvo mojih predaka! Listovi su ostali svježi, jer te uvijek sanjam ljubavi moja! 😘

©Ana Emanuela, 4.01.2016.

,,Sve dok ne budemo jedno, mi ćemo tajnim nitima srca biti sjedinjeni, od moje do tvoje rijeke, od moga do tvoga grada, od mojih do tvojih cvjetnih livada, biti će naš let duša!  Obećavam anđele, uvijek sam tu za tebe, kao sjenka kao san, sve tako do Neba i u Nebu!,,

©Ana Emanuela Šimunić, 4.01.2016.

SANJAM U TVOM TAJNOM IMENU

Rađaš se iz plodnog tla,
stijenki srca, suza, molitve i uzdaha.

Ime izniklo iz ljubavnog plača,
ime je tvoje, anđele!

Ova osjećanja su ljubav tvoja,
rijeka suza brod nade krije,
u zacakljeno srce moje prodiru
krila blagoslova sa Neba...

Zamirisao si pustoš,
nisi me ostavio samu...
Nebi me dao strahu, ljubav si!

Osvojio si moje usne tajnama,
zborim o tebi,
tebi koji ćeš tek doći,
da ne rasplaču se moje zaljubljene oči!

©Ana Emanuela Šimunić, 4.01.2016.

Zamišljena u neprolaznost, u tvoj lik anđele Božji, moj jedini. Vidim sve za čim plače moje sve... Lice obasjano dobrotom zrcali se u mojim smećkasto zelenkastim očima. Ne mogu te se nagledati dobroto moja. Kažeš dođi, zaspi na mojim dlanovima...suze ti moje tad ispune linije života, a ti mi kažeš ne brini ispariti će svaka suza samotna. Osluškujem ti bilo, moje anđeosko je živo. Čini se ljubavi tada da ti san nisi, već vizija mirisna molitvena. I grliš me i ljubiš me, bolima kradeš me, smiruješ moje nemire. Pripadam tebi onda kad me pitaju di sam...a svaki dan sam sve odsutnija, svaki dan sve više samo tvoja. Jednom će me pronaći nepomičnu, vratit će me bol k tebi ljubavi, u toplinu tvojih krila. Ljubav se mora vratiti ljubavi da bi bila sretna. 

©Ana Emanuela Šimunić, 4.1.2015.

Žalim eto ponajviše zbog toga što neki padnu u zamke zloga. Što ljubav ne koriste kao štit koji im je darovan rođenjem. Zaboravili su da imaju moć nebesku i koriste se bijesom zemaljskim... Kada bi povjerovali u Boga onom veličanstvenom snagom vjere... mogli bi se tim svetim sjajem spasiti od zla, i ostati čisti poput lotosa unatoč mulju koji ih u tamu vuče. U nama je svjetionik, možemo snagom ljubavi obasjati jedan cijeli gradić i svima pružiti rajsku toplinu samo kada bi povjerovali. 
Neka vam moj šapat duše donese svjetlo u život. Ponajviše onima koji ga gube i koji me promatraju šutke iz tame...želeć snažno na vrijeme vratiti se ka Bogu. Vrijeme ističe ko slap, znaj da su tvoja djela milionske kapi koje tvore jezero istine. Sud čeka i dobre i loše... pobrini se zato da ti se jezero pred Bogom presijava od liposti. 

© Ana Emanuela Šimunić, 4.01.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar