petak, 6. siječnja 2023.

NEBESKA ŠAPTAČICA, zbirka poezije u prozi 6.01.2014. - 6.01.2022.

SJEDINJENI U KRISTU 💕🕊

Želim da se volimo toliko
da iz praha naših srdaca 
iznikne divan uskrsli cvijet.
Želim da se naša ljubav 
obnovi skupa. 

Želim da o nama pišu 
Legendu o svetoj ljubavi,
da budemo svjetlost 
koja se nastavlja u vječnosti.

Želim da nas ne zaborave 
oni koji vape za čistom ljubavlju,
za osloncem.
I da nas nikada ne sahrane u srcima. 

Netko će oživjeti ovo sada,
što u sebi čuvam.
Netko će blagoslivljati moj san,
jer će mu biti java.

Hoće, jer nestati će zla 
zbog vjernosti ljubavi.

Pobjediti će osmijesi,
radost će blistati 
kao rosa u zori.

Iz kaleža Kristovog izliti će se milost.
Divljina će zadobiti pitomost,
tišina će imati glas svete ljubavi.

Od najdivnije pšenice naših duša,
anđeli će učiniti brašno
sjedinjeno sa Tijelom Kristovim.
Tu ćemo se vječno voljeti.

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 6.01.2022.

Ne preživi dan, onaj tko dušu u ljubavi ne odmara. Duši je u svetoj prirodi da voli i da bude voljena, pa sve da mora otići u san, ona i tako cjeliva, u vjeri u ljubav. Ja i ti, kao jelenče i srnica sanjamo u snu svoja umilna lanešca i da tamo sam nova i obnovljena, a ti si samo moj izvor blagoslova, nedam nikom onog koga sam isprosila križem. Nedam na svog anđela, na krila voljena. Netko poseban je samo moj, netko je drugačiji od svjetovnih, pa me voli čisto, vjerno, za zauvijek. Imaju i napaćeni pravo na ljubav, onu vječnu! 🎺🕊

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 6.01.2022.

Svi sveti što ste Gore, isprosite silazak duša Dole, neka se obraduju nerotkinje, amen. 🎺🕊
Spasitelju moj, donosim ti ljubav na dar, da ti koljevkicu pozlati i slamicu blagoslovi svaka suza radosnica, donosim ti ovo malo raskajano srce, koje ti želi biti povoj poput smirne, želim ti svakim otkucajem reći da te volim i da ću izdržati pod križem jer tvoje Presveto srce za mene brine, obasjava me svjetlom neugasivim. Tamjan ću zamoliti da ti predaju sve svete i blažene duše, da me taj miomiris pročisti i ozdravi, da budem nova tebi za ljubav. Tebi poklanjam dušu i svaki vapaj svoj, poklanjam ti zahvalnost, sve što sam ja dok molim u pjesmama neka te blagoslivlja, neka te danas na Bogojavljanje izljubi svaka moja pjesma hvalospjevna. 🎺🕊

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 6.01.2022. 
© http://ukrilimanadahniteljaanaemanuela.blogspot.com/2022/01/bogojavljanje.html

Otajstvena milosti, vjerne su ti moje oči noćne, jer je u njima sjaj Betlehemske zvijezde, koja je dar tvoj mojoj duši. Nisam utamničena, moj Osloboditelj si, rajska svjetlosti! Uslišatelju moj, nadaju ti se i vjeruju tvojim čudesima molitve moje neuslišane. Iz beznađa ćeš svetom nadom izbaviti svoju raspjevanu služavkicu, koja te blagoslivlja hvalospjevima vjere, ufanja i ljubavi! Blagoslovljena voda iz tvojih presvetih rana pada na sve četiri strane svijeta, poškropit će nas darovnost Životvorca zdravljem, mirom, utjehom i ljubavlju neizustivom! K tvojoj svjetlosti koračaju narodi, i kraljevi k istoku tvoga sjaja“ (60,3).  Na Sveta tri kralja ugledati ćemo u srcu i mi dar vječne ljubavi u plaču i osmijehu malog Djeteta Isusa i darovnosti sa poniznih dlanova. Poklonit će se sinu Božjem svi vjernici, na dar mu sebe donjeti i Bog će ih obradovati na poseban način skriven u svetoj tajni, otkriven nutrini duše. Divan je Spasitelj Isus, želi samo da se usudimo svim bićem voljeti, radost vjere navještati, bolne oporaviti molitvama iskrenim. Miriši dušom na smirnu, tamjan i budi zlatni sjaj zbog čistoće duše, budi poput sveta Tri kralja vjeran Bogu, neka ti oni isprose milost uslišanja, zazivaj ih u vrijeme grmljavine, oni su zaštitnici hodočasnika krista Kralja. 

Bilaj, Bogojavljanje 2021.

Isuse, prinosimo ti na dar ljubav, molitvu i pokajanje! Neka te sveta Tri Kralja ukrase slamicu zlatom, rane ti blagoslove tamjanom i smirnom. Blagoslivljamo te vodom svetom, koju smo donijeli sa misnoga slavlja, blagoslivljamo Nebesa, sjever i jug, istok i zapad imenom tvojim spasonosnim! Operi nas od svih grijeha predragocijenom krvlju i vodom tvoga presvetoga srca, amen! 

Sa ljubavlju tvoja Ana Emanuela, 6.01.2017.

Još imam snage od bola pjesme krojiti, djevojački san kroz note oživjeti u tkivo srca mnogih ljubav svoju smjestiti, rane im ovako ranjena oporaviti. Još mi Bog daje izdržljivost i divan molitveni san, javu nutrine. Još se u muci znam smijati, još u boli neizdrživoj znam plesati, znam dušom radosnicom u križu tijela živjeti, znam ga nasmijati. Nisam se promijenila od malena sam u vjeri da Bog moj križ hvalospjevni nasmijani želi. Da smijala sam se podruglivcima, i komična na svoj račun bila i kad bi suze lila. Navikneš se na sud. I smiješ zbog onog u sebi... Vole te Kristovi anđeli bijeli, što bi crnokrile vrane, samo bi na tebe da galame... Ostah vjerna obećanjima Kristovim, pa sve da mi je do smrti i gore... Bol će vrijediti, već vrijedi. Jer ove suze su note nade... pa i da mi svjetovno sve ukrade. Bog će nadodati... Sjaju duše, da nikada ne ugasne. Kristu sam se omilila i njegovima... Ne moram prikazama bola... Oni još malo i neće podnijeti ljubav moju koju su htjeli ubiti... Strostruko je jača od svakog zlog mača. Ona je dar Boga Živoga. Amen. 

Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 6.01.2020.

Zadržala sam mladost u radosnom pogledu djevojčice, iako mi bol tijela čini da se osjećam kao stogodišnjakinja. Bivam čudom Božjim raspjevani svjetionik onima koje susrećem u tami života! 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 6.01.2020.

Djevojka je cvijetak o kome se brine svaki dan, zato nas Gospodin neda bilo kome, čuva nas za onog od povjerenja, onog koji ako nestane vode dati će laticama svojih poljubaca i suza radosnica! Djevojka uz suosjećajnog dečka postaje radosna žena, koja ga blagoslivlja iz dana u dan molitvama, nježnošću i radošću! Takav muškarac jednog dana postane divan muž onoj koja ga poštuje i zalaže se za njegovu sreću svim svojim bićem. Lagoda mu je u srcu i duši sve dok diše, jer zna da ima onu koja mu dođe kao krila anđela. Neka te dodirnu sve moje radosti, sva moja ljubav i milost Božja, neka te dodirnu moje molitve koje ti prenosi Duh Sveti. Znaj pobjeđujem ovu svoju bol, misleći na bezbol u tebi. Neka anđeli potvrde šapat moje duše. Amen!

💌Bilaj, 6.01.2018.

U sreći tvoje sreće naći ću sebe. Jer će me tvoja sreća zaštitii od svih nastalih nesreća. Doći će jednom mora doći onaj tko u srcu donosi svitanja, bezbolna pitanja, prihvaćanja mene kao bića Božjega. Ove su moje ruke stvorene da mole za čovjeka sa srcem rajskog anđela, stvorene da blagoslivljaju Gospoda koji te poznaje, koji te ka meni upućuje.

💌Bilaj, 6.01.2018.

Ne treba vrsnoj ženi zgodnoća, da bi je volio Kristov zaštitnik, samo ljubav koja brine za voljeno biće! I eto zato mi je dušu u okovano tijelo sakrio Gospodin, samo će čovjek autentičan meni znati tko sam uistinu. I da nije sve kako izgleda... kada se zatvore oči ostaje osjećaj... to sam ja... darivateljica nježnosti i suosjećajnosti. Žena koja brine o drugima više nego o sebi. Blago se očima iskrenim jer u meni vide ono što je Bog odabrao za mene... I sad mi je jasno zašto su me ranjavali... govorili da ovakvu kao mene niko neće poželjeti. Sve je mojim suzama jasno... Trpljivost će moja biti nagrađena uslišanjem, jer vjerujem da se anđel na zemlji ukaže u obliku čovjeka... makar to bilo pred smrtni plamen, ono što dozivaš Bog ti prinese molitvenim očima. A moje oči za tebe slađano mole i suzama i osmijesima. I tugom srca svoga i radošću duše. Sve moje ti mi ispunjavaš. Jer to je melem od Boga... tebe sanjati, tebe blagoslivljati... Da ti je upiti svu moju ljubav... možda bi krila dobio... jer ovako kako ja volim vole oni koji dugo u Raju žive i prose za bezbol. Sačuvala sam dušu nebesku... tijelo nisam umila...nisam znala... Skrivam se u njemu kao ljubav nedosanjana... dosanjaj me! Iz ovog brloga izvuci me... vodi me u svetišta, vodi me rijekama i morima...da sva moja bol oteče... a ja da izronim u blagoslovljenom ruhu, sa tobom Bogu hvalu prinjeti. Ne moj da mi u pećinu kamen stave, zamrače me mračnjaci... pohitaj... odvedi me zorom tamo gdje je vječno svjetlo oči tvoje da me upamte i izbore se za mene. Blagoslovljen ti let anđele, budi drugačiji, samo moj i Božji, amen!

💌ANA EMANUELA, 6.01.2018.

U žalosti i radosti sa Kristom ću. Čeznem da mu sa rupcem sklonim krvave suze, da mu upalim svijeće u Gestemaniju i kažem nisi sam, slijedim te! O da sam bar anđeo Isuse, da sam u Raju ostala, tvoja bi krijesnica u noći tog kobnog dana postala. I mene znaju neuki optužiti za vjeru i ljubav Gospodine... Kralju moj trpljenje sa tobom mi je milije nego li sreća sa sudcima i nevjernima. Želim biti nasljednica tvoja, izrugana i puna bola, ali sa vjerom u Svevišnjeg Oca koji nam ljubav duši i srcu daruje. Sreća mi je rajska milija od zemaljske, vjernost ti je moja odana... Miomirisnom pomasti svojom obli moje kosti, da ti služi sluškinja tvoja, pa nek me razapnu i tuge i boli, stan nebeski pun blagoslova čekati će na mene, pjevat ću ti vječno Hvalospjeve Spasitelju moj! Ljubavi se ozdraviteljskoj nadam, za Tebe ja živim i umire u meni svjetovno, bdijem u razmatranju žalosne krunice... sve te perlice moje su suzice, blagoslov za tebe Isuse, za  Gospu, Duha Svetoga i Oca nebeskoga ljubljenoga... Sa ljubavlju Ana Emanuela, 6.01.2017.

Zasjaji duše ponizne plemeniti Jeruzaleme! Osvani u našim srcima slavo Jahvina! Izbavi nas iz tame zvijezdo Betlehemska! Amen!

TI TOPLINO U ZIMSKIM NOĆIMA

Ti koji se krasiš nutarnjom ljepotom,
ti koji imaš pravu spoznaju o ljubavi!
Ti mi vode daj sa tih rosnih cvjetnih latica!
Budi moj mirisni ukras dok zima me raznosi,
budi moje sunce, moja toplina 
dok zima se u noći uvlači!

©ANA EMANUELA, 6.01.2016.

MOLITVA OCU NEBESKOM

Evo dobri Gospode 
prinosim ti srce svoje,
drugog ti blaga nemam!
Ljubav koju si pri rođenju
u moje srce stavio,
ja ti darujem,
raspjevao ga je križ,
raspjevala ga je ljubav
tvoja nebeska,
znam da si to želio;
da moja bol izađe na 
duhovnu sreću!
Što bi još htio kaži,
note sam godinama darivala,
čak i onda kada sam 
u suzama plivala,
molitvena pjesma
nije prestala! 
Boli me Oče mili,
suze vapaja,
veo osmijeha!
Kud bi ja sva nebeska,
sva zaljubljena u svetog anđela!
Kud bi ja iz ovih okova,
osim k Tebi!
Reci, zemaljski put
je li još za mene,
da li se baš mora
čuti krik ranjene žene?
Zemaljska pokora,
sud, gdje i normalan
postaje lud,
kako da tu venem?
Ja bi cvjetala,
na novo se krastila,
u Duhu Svetom
zaspala!
Pa da me probude
sve moje molitve,
čuj me Oče,
u naručje majčino stavi me,
ozdravi moje prošlo i sadašnje,
učini u ime Isusovo
da bude puno
svetih iznenađenja
moje buduće,
trebam te!
Jahve milostiv mi budi,
blagoslovi me!
Volji se Tvojoj utječem,
od srca Tvoja Ana,
Bilaj 6.01.2016.

Ako ti zafali podrška, pogledaj svoj odraz u suzama koje je skrilo jezero. Vidjet ćeš u njemu nekoga ko se iz tvoje nutrine smije. Kažu da je to anđeo čuvar, da je on ustvari identičan našem odrazu lika. Dokaz da je tu je sami pogled nas u sebe, i zrcalo je dobrodošlo za tajne smijeha i suza. Sve se ustvari ljubavi događaju u nama, u nutrini ima neko ko nas bodri, snaži, neko ko nas razumi, neko od Boga. 

©Ana Emanuela Šimunić, 6.1.2015.

Kažu da ti ne može falit nešto što nikada doživio nisi,a meni eto fališ O:) kao da si bio tu u pra vječnosti sa mnom...i osta tamo da me tražiš...mimoilazimo se za koju svjetlosnu godinu, sreća snovi postoje i u mom i u tvom srcu. I nada da je sve san...

©Ana Emanuela, 6.01.2015.

Bog je svuda oko nas, osluškuje nas u potpunosti i prati svaki naš pokret. On pokreće sve, daruje nam Sunce i Mjesec, kišu i oblake... Onaj tko sumnja taj i ne vjeruje. Ne smijete dopustiti da vas Sotona zavede i ruga se vašoj nevjeri. Ta Bog je ljubav u grudima i osmijeh na usnama.  ON JE SMISAO življenja... oživio je sve i svemu udahnuo svoje svjetlo..bez Njega bi bili u vječnoj tami. Bitno je osjećati njegovo sveprisutstvo. Jer njegova ljubav je moć za svakog onog tko mu se predaje i nema ni malo sumnje. Isus i danas čini čudesa i danas Duh Sveti Zemljom lebdi i ispomaže. Blago onima koji svoj život posvete Nebu...dok još po Zemlji hode...jer Gore je sveta istina i Sud. Vjerujte bez i kapi sumnje....slijedite Božju riječ, a ne kojekakve ljude nevjernike, lažne proroke... Jer doći će dan kada pokajanja neće moći biti...Ovaj Svijet je kušnja velika, ne nasjedajte na zemaljske zablude, BOG POSTOJI 100%.  Snažite srce vjerom, imajte lip i blagoslovljen dan, upamtite samo predana vjera ostvaruje svaki san kad tad... BVB 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 6.01..2014. 

Nema komentara:

Objavi komentar