subota, 7. siječnja 2023.

NEBESKA ŠAPTAČICA, zbirka poezije u prozi, 7.01.2014. - 7.01.2022.

Vidjet ćeš nauživat će se bolni bezbola, u dan u kojem samo istina osvanjava! 🎺🕊

Počela sam davno živjeti dušom koja osluškuje Nebo na zemlji, nadjačati snagom ljubavi i vjere muku križa, reći si tijelo je samo prevozno sredstvo, zasjaj i u tami izdrži. Da dođe mi preteško i suze me guše, a onda osmijeh nade u mome srcu zablista jer ono kuca za Krista. Bol je moja svakodnevica, ali i molitva koja mi daruje bijela krila duši dok se nad tijelom crna krila nadvila i nekako su tuđa, a srasla su sa križom mojim dok sam rane pred krivim ljudima otvarala. Nije mi žao ipak su te rane krvarile iz ljubavi prema tim bićima. Ne znam ja nego voljeti srcem svim i nadam se ljubav je moja i te loše dotakla. Volim ono svijetlo što me vodi i Kristove mi u život dovodi. Nađu me oči koje mi srce srcem čistim gledaju i kao prijateljicu trebaju. Sa takvima je lakši križ i iznad njega duga sja, nisam ja za tamu i sivilo, volim vedre boje i oslikavam sa ljubavlju ono što volim i za što se molim i upravo to liposti puno uslišiti će se. Naći će me sve od Boga. Jer on vodi hodočašće moje duše kroz križni put. Ne neću odustati, sve dok dišem ja ću osmijeh imati. Unatoč blatu zamišljati ću ozdraviteljsko cvijeće i suze će mi sjemenke miomirisne biti. Amen.

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 7.01.2021.

Mene ćeš naći,
u duši svojoj blagoslovljenoj.
U sačuvanoj vjeri u
vječna radosna proljeća. 
Mene ćeš naći 
kada ti čežnja 
za istinskom ljubavlju 
zatvori oči.
Jer ja sam tvoj san,
tvoj mir, 
tvoj lahor što godi.
Ja sam ona koja te 
kroz najdivnije mirise 
cvijeća voli. 
Nježnost tvojih krila sam.

I ne moraš me tražiti,
uvijek sam u tebi.
Možda samo pjesma,
ali sam tu 
kao što je tvoje srce,
nevidljiva očima
ali osjećaj duše. 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 7.01.2021.

Krv koja kola 
našim venama 
neka bude 
kraljevski crveni tepih 
po kome ulazi 
sveta ljubav u dušu
i krijepi nas 
spasonosnom vodom iz
Novog Jeruzalema!

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 7.01.2020.

Isuse milosni kada pijem kalež gorčine spominjem ti spasonosno ime. I nije više tuga u meni, predragocijena krv tvoga Presvetoga srca kaže mi ružico moja ne veni! U kaležu mi duša sja, Kristova ruka me blagoslivlja, sa sobom rane svijeta nosim, čudo Životvorca prosim, i biva mi dana milost utjehe, pjesmom vjere svijet smirujem. Nije bitna moja bol, niti moje mane tijela, bitna je ljubav moje nutrine koja ljubi Božje ime. 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 7.01.2019.

Sveti Karlo iz Sezzea, franjevačko raspeto srce, milošću Kristove svjetlosne zrake koja je iz Bijele Hostije u Crkvi svetog Josipa obasjala tvoje molitvene grudi, pomozi nam na svetoj misi srce sjediniti sa Presvetim srcem Isusovim. Gorljivi ljubitelju Boga i Bogorodice, podaj nam iz rajske tajne svete vodice, da raspoznamo duhove, da se ojunačimo snagom vjere za dane buduće. Moli sa nama u sve dane, neka nam tuga radost duše ne ukrade. Isprosi nam milost koje si imao; dar svetih spoznaja, razumjevanje svetog Pisma, osjećaj prisutnosti anđela čuvara. Daj da svi povjeruju u Gospina ukazanja, po tvome svjedočanstvu kada si u molitvi lebdio i Presveta srdašca vidio, Djetešce Isusa ljuljuškao u naručju. Zagovorom svojim oslobodi nas straha smrti, daj da mislimo kao ti; „Smrt je poljubac duše i njezinog najdražeg Boga.“ Ona je sestrica kao što bi govorio sveti Franjo. Blagoslovi sve koji tvoje relikvije pohode u crkvi svetog Franje, zagovor tvoj milost je od Boga. Hvala ti za sve dušo svetog roda. Amen. 
Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 7.01.2019.

Duša se moja raspjevala u sred okova. Duša je odavno hrabrila one slične tijelu u kome stanuje. Jer takvima je trebala molitva nebeska... razočaranima, neshvaćenima, nesretnima... bolesnima... a tako punima ljubavi za Boga. Zbog njih ne odustajem... zbog njih hrabrost nose kosti moje vezane užarenim lancima. Zbog Boga i očajnih živim da bi dokazala da je ljubav sveta pobjednica. Suze su mi postale kiše, padaju u pustinje duša, da bi procvale u nadi u spasenje. Sjetite se puno je toga beznadnog prošlo... ostalo u prošlosti... nije nam to ni trebalo... treba nam samo LJUBAV ŽIVOTVORCA, koji nam sve daruje po volji Očevoj i milosti Kristovoj. Misleć na Golgotu Isusovu kada smo u beznađu, shvatit ćemo da nam On poklanja nadu. I u okovima postoje radosti... kada zaokupiramo misli sa Rajskim postojanjem. Zaboravimo prošlost... jer vrijedi najviše ovo danas... ovo što je uz nas ostalo... i što će doći. BVB prijatelji moji! :* 

💌Ana Emanuela, 7.01.2018.

ISUSE, UČINI MI KRIŽ 
DRVETOM CVJETNIM PLODONOSNIM, 
RASPLEŠI ME U KOLU 
SA SVETOM RITOM I POTREBITIMA, 
AMEN ❤

Koliko lipote krije tajnost trna Kristovog, udubljenog u sveto čelo služavke tvoje svete Rite. O podari nam molim te Gospodine tu milost da spoznamo smisao trpljenja. Ja sam svijesna toga da svaka kap nevine krvi postaje ruža procvjetala u Jeruzalemskim vrtovima o kojoj se brinu tvoji sveti anđeli. Ja sam svijesna da moj križ neće bit samo obično drvo, već cvjetno... koje daje obilate plodove svima... Ti si korijen mog križa, drvo je ono...drvo života ukrašeno osmjesima nade, ljubavi i  zahvalnosti što nismo u sumporu, već u tvome svetom šatoru. Izvor si mu vječnog spasenja ljubavi moja nepresušna. Šalji nam u pomoć svoju miljenicu svetu Ritu, daj da svi pronađemo smisao u Tebi. Da odbacimo svoje veliko Ja, jer samo Ti si vrijedan življenja. Ako nas boli, neka ta bol bude pomoć tebi trpiti Kalvariju. Izdržljivi smo zbog tebe, ti nas iz dana u dan obnavljaš u duhu. Jednom će sve proći u kolo sa svetima ćemo doći po tvojoj milosti. O podari mi da se držim za ruke sa svetom Ritom i onima sa kojima suosjećam... koji sa mnom suosjećaju. Iz okova tijela nas oslobodi Spasu naš, amen! 

Sa ljubavlju tvoja Ana Emanuela, 7.01.2018.

MOLITVA SPUŠTENA NA KRILIMA ANĐELA
U KALEŽ KRISTOV 💕

Pogledaj na vjernost i službu moga anđela čuvara milosrdni Gospodine Isuse, pogledaj kako ti prinosi boli i ljubav moju... i križ moj koji je ustrajan zbog Tebe, koji te blagoslivlja. Blagoslovi mu krila koja mi pomažu na križnom putovanju, sjeti nas da si i ti na zemlji Oca čudo molio, da i sada moliš za nas i želiš nam darovati radosti iz Raja! Ti si plemenit Gospodin koji nas poznaje i zna da smo u kušnjama... ti si Onaj koji nas uči kako treba moliti... srcem čistim sa pouzdanjem u Oca. OČE NAŠ je naša zahvala i najdivnija molitva spasenja. Zahvaljujem ti na anđelu čuvaru koji mi je svjetlo u tami. Neka te zagrli ljubavlju mojom, neka ti se izjada o meni... suzo moja kreni... nadom me olakšaj. Oče ljubljeni ako je volja tvoja što u krvi mojoj vidiš ti sa svojom predragocijenom ozdravi, učini od mene ono što je najbolje za tvoj božanski plan. Ako moram, ja ću bolovati, ja ću zbog tebe suze kao slapove puštati, molim te samo nemoj da odu u blato... među one koji ne znaju voljeti i nebriga ih.. neka odu u Isusove svete rane kao melem, pa da i rane tvoga svijeta zacijele. Oče vrati nam izgubljeni Raj, reci da ljubav nema kraj. Duhom Svetim učini nas novima, obnovljenima i spremnima za ulaz u Kraljevstvo tvoje, primi naše pokajanje u kalež tvoj koji nas čisti predragocijenim kapima krvi Jaganjca tvoga, Spasitelja našega Isusa, AMEN!

Od ❤ Ana Emanuela, 7.01.2018.

U sred najlipši diva, ti si anđele mene nesavršenu birao, sa Neba sletio u bol, jer si dobro znao da se u mom <3 nalazi gnijezdo vječne ljubavi za tvoja bijela krila! Slađano pjevaš ti iz mene, zbog svetog dodira anđela Božjeg ja sam živa! ❄🙏❄
Slava Bogu jer me nagradio u trpljivosti pjesmom anđela čuvara!

💌Ana Emanuela, 8.01.2017.

Gospe brze pomoći, suze tvoje koje su nastale na Isusovom  križnom putovanju, tako bi rado da stanu, obasjaj sa njima srca naša, da se grijesi naši isperu. Očisti nam srca vapajna suzama svete ljubavi, pomozi nam u ovim našim kušnjama zemaljskim da pobijedimo zamke zloga i nađemo mir. Blagoslov tvoj nam treba blažena Bogorodice,  neka naše ponizno srce ispije tvoje svete suzice i progleda na smisao življenja. Amen!  

Sa ljubavlju tvoja Ana Emanuela Šimunić, 7.01.2017.

Pod krila svoja stavio si svetu knjigu nebesku, zamirisao mi bolno postojanje duhovnim mirisom Raja. Nalivperom svjetlosnim upisuješ moje vrline u knjigu vječnoga života, a za moje mane i grijehe moliš, koja sam ja sretnica anđele moj, Gospod mi je nesavršenoj dao savršeno nebesko biće da mi mane ljubi, vječnom ljubavlju grli. Čuvara, stalnog pratioca života koji skupa sa Duhom Svetim obasjava moju tamu. Krsni list ti poklanjam i uspomenu sa Prve Pričesti i Krizme... Poklanjam ti anđele čuvaru sve ove moje pjesme, koliko ih ima samo Bog zna, ljubav i melodija duše moje je dar Božji, sve mu noćas vraćam... Urolaj u krila bijela sve, nosi moj život kroz srebrene pahulje, sve do Prijestolja Božjeg... Neka mi bude volja dobroga Gospodina, hoću li nastaviti sa svetim sakramentima... slijedi li mi još koji ili da život u Nebo pretvorim... 

Ana Emanuela Šimunić, 7.01.2017.

Tražim te po mirisu, po dodiru duša... Osjetim tvoju slatkoću ljubavi, osjetim da ti prilazim i šapućem da sam te bar prvi put poljubila i sebe na tvom srcu poljupcima upisala da ljubav nam traje zauvijek! Da je sreće bar moj anđele! 

©Ana Emanuela, 7.01.2016.

Nikada nisam tražila puno ljubavi, samo jednu pravu, istinsku, vječnu. Nikada nisam tražila buket ruža, tražila sam samo jednu još ne procvjetalu da joj moje oči i suze radosnice budu i Sunce i kiša zbog koje će cvjetati trajno. Anđeoska ružo disi svoje sjeme zagubila, zašto nisi samo zame izrasla, ne pojmim to nikako. A valjda sam rođena u krivo vrime, ili sam se tek sada trebala rodit sva prelipa ko princezica Božja, mora da bi tada bilo sve lipše, sretnije, zemaljski anđeo bi sigurno bio uz mene od prve želje, prvog nedostajanja blizine. <3 Sad imam ruže, snigom prekrite...pitaju me što mi je...a ja pismom ne mogu sve da im kažem...jer sve što imam dotičem sa strahom od gubitka...jer znam, dobro znam da sve radosti tuga mi odnosi u vihoru svom skrivenom. Samo maštu ne smije, sa njom i ja umirem...u njoj je usnulo moje molitveno sve, u njoj sam i ja sva uplakana počela da se radujem. U očima anđeoskim živim,kroz njih život gledam,on je sve moje nađeno u Božjem kraljevstvu. Drugo mi i ne treba jer njegove su usne izvor mog života, žeđana mi duša nikada nije. Zima je ode, a meni on plašt daruje, lito doziva, iz svetišta se za radost mog srca smije. Voli me, on me pozvao bolnu u snoviđenje. Ljubav pravu da osjetim srcem,voljenom da se osjetim iako nisam ona koju bi poželjeli sanjati...on je dokaz da ljubav jedini smisao je, da dušu mi vidi, da nju miluje i za opstanak moj živi. 

©Ana Emanuela Šimunić, 7.1.2016.

Sve je mome srcu moguće, imati ljubav i kada se čini da puklo je. Vrime za mene ne postoji, postojani smo samo ja i ti sad i za tisuću godina...milion tuga da te skrije ne mogu, to je nemoguće, jer ja virujem da na kraju ostaje samo ljubav, a to smo mi vječno zagrljeni, nasmijani. Nek me boli sahrane, ljubav moju ne mogu.

©Ana Emanuela Šimunić,7.1.2015.

Kada ti se nešto ostvari. To znači da je tvoja duša povjerovala u potpunosti u ispunjenje želje. Često je problem u tome, što smo mi puni straha koji nas tjera na sumnju. I onda ta želja zbog negativne energije poput zvijezde treperi i nikako da njen sjaj padne na vrijeme u naš život. Molitvom dozovimo ona sveta bića Božja, divne anđele koji pročišćuju naš mentalni i duhovni sklop, darivajući nam pozitivne misli punjene svetim svjetlom. Nikada ne sumnjaj u svoje želje, posebno ne u onu koja ti dugo sja na srcu kao ikona, jer ta ti je želja u srcu utkana od Boga. <3

©  Ana Emanuela, 7.01.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar