srijeda, 4. siječnja 2023.

NEBESKA ŠAPTAČICA, USPOMENE 3.01.2014. - 3.01.2022.

Blistavi putniče, moj lipotane,
prozračna nježnosti,
bijeli labude...
Glazbalo vječnosti,
svježino osjećaja...
stopala otisnuta na mome srcu,
hodu blagoslovljeni,
dragosti.
U jezeru od mojih 
skrivenih suza tvoj je lik.
Stalan si, nerazoriva je ljubav naša.
Umnaža se u svima 
i svemu naš krilati lik, 
jer smo mi živi u pjesmama.
Unikatna smo ljubav nad ljubavima. 

Od 💗 
http://anaemanuelabilaj.blogspot.com/2022/01/nerazoriva-ljubav.html
Gledajte grob kao koljevkicu, iz koje nas uspravlja samo milost Božja. Svaka molitva je kao dječja zvečkica za duše, svaka svijeća i cvijet donesen iz ljubavi radost novog buđenja u ono što vjerujemo. Molitvom se oporavljaju duše u nebeskoj postojanosti, svaki dan budi osoba koja bar pomisli na duše kojih na zemlju nema, jer i misao je molitva koja im olakšava gdje god bili. Dušama u Čistilištu se tada rane zacijeljuju, a ljubav naša prema Bogu im blaži grijehe. Mislimo na vječnost, jer pripadamo vječnom Bogu i susretu sa voljenim dušama. Divno je znati da mi na zemlji možemo pomoći dušama u patnji, a oni mogu nama. I kada dođe do susreta, divno će biti upoznati sve one koji su zbog naših vapaja spašeni po milosti predragocijene krvi Kristove, zazivima Bezgrešne majke i dobroti Očevoj. Novi Jeruzalem činiti će ponizne, očišćene duše pune pokajanja i molitvene ljubavi. Pomozi nam Duše Sveti Raj zaslužiti, zbog smrti se ne rastužiti, već uzvjerovati gorljivo u probraženje u nova tjelesa. Amen. 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2020.
📕DAH VJERE, zbirka Božjeg nadahnuća
🌐https://anaemanuelabilaj.blogspot.com/2020/01/grob-je-kolevkica-iz-koje-ustajemo.html?m=1

Treba duši ljubav velika, da zaboravi da je tijelo boli. Kada doživi čisti blagoslov, zasigurno će se oporaviti. Budi moje šljokice na ranama i manama, sve neka prekrije sebedarnost srca tvoga. Neka se uplaši bol i od ljubavi ispari. Baš budi jači od zloduha prošlosti. Presijavaj se u junaštvu Kristolikog ratnika. Ti bar znaš da se boriš za melodičnu ljubav. 🎺🕊

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2022.

Dok sniježi, 🌨️
vjera u ljubav je tvoja toplina! 🙏❤️🕊️

Ah brige za strah... ljubav će nam Kristova olakšati dah!  Zasjati će milost u pustinji će voda sveta poteći. Nećemo se od kamen spotaći, postoji anđel čuvar Božji. Amen. 🙏🕊️„U njega se ❤️ moje pouzdalo i pomoć mi dođe; zato mi kliče srce i pjesmom njega slavim“. (Psalam 28, 7) 3.01.2021. 

1. Samuelova 1,15 Ali Ana odgovori i reče: "Nisam pijana, gospodaru, nego sam velika nesretnica. Nisam pila ni vina ni opojna pića nego izlijevam dušu svoju pred Jahvom.

Često su i meni usne rastužene od nepravde. Izliše se suze moje pred Jahvu i biti će mi kako mi Njegove usne kažu. On zna i pjesmu i ćutnju moju. I vidi sjaj na rukama mojim dok se mole, uzdajuć se u darove Duha Svetoga. 

Biblijskoj Ani darovao si Samuela i moja duša molitvena isprositi će milost od Boga Živoga, jer te ljubim Jahve dobri i jer me ljubi dobrota Tvoja, ti znaš što je dobro za mene, to mi daruj, amen.

Od 💗 Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2021. 

Tvoja će me ljubav u snu izliječiti Gospodine, bilo mi ❤️ kucalo ili ne, vjerujem!🕊️

Glazbala mi nebeska, 
učiniše binom srce. 
Gledatelja je mnogo 
dok srce mi je ranjena ptica, 
krv kap po kap oblikuje notni zapis... 
a suze bivaju najdivniji stihovi...
Oko križa mi izrastaju zvončići,
kao cvijetna zvona duhovne Crkve. 
Čuje se pra stara molitva
OČE NAŠ...
ZDRAVO MARIJA...
SLAVA OCU...
I mnoštvo anđela potiče me
da ispišem emocije.
Vjere, ufanja i ljubavi.
Duha Svetog zazivam 
i pjesma nastaje,
milost je to koja 
ne prestaje. 
Da odem,
u nasljedstvo bi voljela ostaviti
RASPJEVANI MOLITVENI DAR... 
i dao Bog da mi uspije. 
Amen. 🕊️❤️🙏

Od ❤️
http://anaemanuelabilaj.blogspot.com/2021/01/molitveni-dar.html

Ako se ljube dvije duše, ta ljubav mora imati korijen u Kristu iz kojeg će izniknuti rascvjetana mirisna mladica i dati divne milosne plodove. Čudotvoran je i postojan plan Božji za svako živo biće. On nagradi ustrajne u vjeri i ljubavi. Kada otvorimo dušu Kristu, On uzvraća uslišanjem u dan volje Očeve. Valja čekati pravu iskrenu ljubav koja nas poštuje i potpomaže, zalaže se za nas u dobru i zlu, tko nađe vrsnu dušu našao je izvor života i potok blagoslova. Voljet će te samo onaj tko u tebi vidi odsjaj Neba, i čezne uz tebe Boga slaviti. Zajedništvo dvoje ljudi uvijek mora biti u Kristu. Jer samo On umre za nas, da bi mi postali ponizni pokajnici i bili si vjerni do smrti. Veo će ženi staviti Gospa, a Isus njenom muškarcu krunu princa za princezu, sve što trebaju učiniti je zahvalno se voljeti iz ljubavi za Boga. 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2020. 
PRESVETO IME ISUSOVO†

Sačuvaj mi dušu u pravdi svojoj, svesilna milosti u sred ovih nepravdi zemaljskih. Zatvori oči svemu što je zlo, da moj križ ne vidi, da se moja bol smiri tješeć rane tvoje i rane svijeta. Neka nikome moja patnja ne zasmeta, već pomogne ljubav svetu osjetiti, kada vapim za svetim uljem i vodom sa ovim umornim tugujućim kostma i nesavršenim tijelom koje me robuje i ruga mi se nezreli svijet.  Hvala jer mi dušu tješiš i puštaš je među svoje anđele utjehe, koji sa mnom pjevaju;  Psalam 51,10 Objavi mi radost i veselje, nek` se obraduju kosti satrvene! Krsni list mi obnovi, stavljam ga u tvoje jaslice miomirisne ozdraviteljske! I kada ti Kriste Djetešce milo kažeš pleši Princezice moja, ja ću plesati, vječni valcer milosti tvoje i svi će u mojoj duši vidjeti pobjedu svetog  u okovima tjelesnim! Znam tvoja Duša Kriste moju će dušu preporoditi, kao i ovo tijelo od rođenja  za križ optuženo! Uzdam se u Presveto ime tvoje milosti rana mojih, sve u meni kliče; Dođi Isuse! Amen!
Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2020.

📖 DAH VJERE, zbirka Božjeg nadahnuća🕊
✒️https://anaemanuelabilaj.blogspot.com/2020/01/presveto-ime-isusovo.html
Ja sam ti ona koju se na drugačiji način voli, zato me i ne zavoli nitko za zauvijek, jer je netko trebao suosjećati za moju ljubav dušom i srcem, a to se radi tako da se zatvorenim očima na mene gleda. Osjećajem koji sakriva moje mane tijela, veže mi vrpcu razumjevanja oko trnja i kazuje da je bitan moj miris vjerne molitvene ljubavi, onih latica nježnih raspjevanih koje su melem mnogima, a ponajviše autentičnoj duši. Ružom me trebao netko zvati, a ne u trnje baciti. 

💌Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2019.

Znam kako je biti mala curica, koja je od 6 godina bila sirota, u dalekom gradu izbjegla. I kako se je sirota izgubila čekajuć da joj donesu školsku torbu satima. Mogla sam tada nestati, mogla sam se u onom mraku izgubiti, čekajuć lažna obećanja... već tada su me izrugivali... već tada su mi tuge lice umivale... a ja sam ipak ostala djetešce koje se raduje. Naišao je autobus koji me je hotel Imperijal vratio... srce je dugo za kućom patilo... bila sam ranjena uskoro... i opet u tuđinu u bol... al opet se djetešce smijalo a zna da od rođenja trpi bol osmjehom. I opet me je sve robovalo... po bolnicama sam hodila otkad sam se rodila... daleko sama samcata u sudu doktora suze sam grcala i nagrcala sam se soli i sad me pitaju kako to da me boli svo tijelo, a duša mi je tako zdrava. Da im kažem, curicu je pratila Božja ljubav i slava... i ovu ženu prati pjesma slavljenja. Nisam ja ostavljena od Neba.  Franjevačkog duha ostala, tuga nije u duši ostala. Radosna sam kada sirote Bog dariva putem plemenitih srdašca. Zna radosnica duše što su žalosti tijela... al se smijat ostala u sred okova zbog snage Duha Svetoga. 

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2019.

NE BI ME BOG OSTAVIO! 🕊 

Vidjet će ispod tuge ranjena ljubav je,
po malo od suza magli mi se.
Obrisat će mi plakanje milosrđe moje,
zbog napasti i kušnji srce nemirno je!

Ne bi me volio u nesvijesti vidjeti,
ne bi dao krivolovcima na srnu svoju 
koja pije svetu vodu sa izvora Jeruzalemskih,
žeđajuć blagoslova Njegovog spasonosnog!  

Ne bi Bog ostavio onu
koja ga proslavlja, 
ispod križa za Njega pjevuši 
i kad se svo kamenje nepravde 
na krila molitvene duše ruši!

Ne bi jer mi trnje u cvijeće probražava!
Malenog anđela utjehe srcu mi šalje,
da se moj osmijeh vjere ne predaje!

Ne bi me dao zvijerima, jer sam kćer Njegova,
ne bi me ostavio da iskrvarim,
jer me Njegova Predragocijena krv oporavlja,
spašava snagom Duha Svetoga.

U snijegu će ostati tragovi krvi, ali ne i tijelo.
Sakriti će me Bog u pećine tople,
gdje anđeli vjerni kraj ognjišta bdiju,
ljekovite povoje čuvaju bolu mom.
 
Od ❤️ Ana Emanuela, Bilaj 3.01.2019.

ŠTOVANJE PRESVETOG 
IMENA ISUSOVA🕊💗🙏

Ne daj da ti ime izgovorim zalud, uči me drugoj zapovijedi tvojoj, vječno mi u duši svjetlosnom tintom ljubavi upiši svoje ime Isus Krist Spasitelj – IHΣ(OYΣ) – čit. Jes(us) , da te častim u poniznosti i vjernosti u sve dane života moga, dajući hvalu Ocu nebeskom jer mi te darovao za Otkupitelja. Kološanima 3,17 I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu! Neka te pjesma duše moje blagoslivlja liposti Svevišnja, ljubavi Presvetog Trojstva, rajskog vodstva. Blagoslovljen Novi i Stari zavjet u kome se proslavlja tvoje moćno ime Kriste Bože. Što mi imaš dati, dati ćeš mi po svojoj milosti, ja ću te ljubiti pobožnošću svoga srca, jer je ono uz dušu sve što imam dati kao vapajnu ljubav. Emanuele, slatko ime tvoje ukras je pjesničke duše moje! Blagoslovjen Ješua, blagoslovjen Otac Jahve, blagoslovljen Duh Sveti, Ruah! Presijavate se u  Bijeloj Hostiji, Otajstvena milosti hvala ti! Blagoslovljen sveti Bernard Sijenski, sveti Ivan Kapistran i sveti Ignacije Loyol  , koji su potaknuli slavljenje tvoga moćnog imena i svete providnosti! Amen!

Izvor: https://anaemanuelabilaj.blogspot.com/2019/01/stovanje-presvetog-imena-isusova.html

Gospode pogledaj nas... drhture vene, u srce sva krv ne teče, od boli stanice odumiru i ova nepravda peče. Stupovi tvoji ne daj da padnu Kriste, prekrij nas spasenjem svojim koje oživljava, prekrij nas spasonosnom krvlju srca tvoga Presvetoga. Neka ustane ljubav, neka pobijede krila bijela, koja te u tamnici za svjetlo mole, siđi svjetlošću svojim među boli ove, amen!

Od ❤ Ana Emanuela, 3.01.2017.
To što mi noć prilazi, ne znači da sam u tami, svijetlim ja, tik sam do Mjeseca... spremna sa ANĐELOM SVITANJA otplesati valcer vječne sudbine! Samo da me nađe sa onu drugu stanu polutke njegove užarene i tko da zaustavi duše melodične! Iako se po zemlji tragovi krvi ranjene golubice vide, suze su moje zvijezde u noći, ožalošćeni nisu u samoći! Moja pjesma će im u zagrljaj doći.
Reći im radovati će se neutješeni, jer dišu za Gospodina!
Note nebeske radosti ima ona puna zemaljske žalosti!
Bolni će plesati, jer ih Raj na valcer ljubavi iskrene poziva.
Ne zaboravi, ruku će ti moja duša pružiti, 
jer za tebe molim i u ovoj zemaljskoj postojanosti.
Takva sam ti ja, u okovima rasplesana! <3
Nije me ne promijenila gorka sudbina, od slatkoće nebeske sjam!
🙏🕯️
Ana Emanuela Šimunić, Bilaj, 3.01.2018.

Ti si vidio u pustinji cvijet kako plače, anđele moj bijeli. Taj cvijet bila sam ja, prinesao si mi dušu Bogu pjevao sa mnom u mome snu sve činio da me utješiš. Budili smo se u pjesmama nebeskim lipoto moja, brižno moje, zaručniku moj Jeruzalemski. Ukrasio si mi bol svetom ljubavlju! Kako se odužiti tebi koji moje mane i rane ljubiš kao najdivnije ukrase? Osjećajnosti moja slađana, radosti moja duhovna, zagrljena sam vječno sa tvojim krilima koja mi služe zbog želje Božje. Sveto ganuće, ove suze ljubavi neka te blagoslove, nek mi te Isus čuva za mene u Kraljevstvu Nebeskom, amen!  <3 
Sa ljubavlju tvoja Ana Emanuela Šimunić, 3.01.2016.

ZA TEBE SVE SVOJE ČUVAM!

Za tebe čuvam, jedno srce luckasto od bola i ljubavi!
Za tebe čuvam suze ko bisere, sve su one pretvorene u pjesme moje!
Za tebe čuvam osmijehe, nježne dodire...
Za tebe čuvam dušu i san i javu ovu ako u njoj te ugledam!
Za tebe čuvam ono juče, ovo sada i ono što će doći,
za tebe čuvam molitve i zvijezde u noći.
Za tebe čuvam ruke da te zagrle,
usne da te poljube!
Za tebe čuvam baš sve, što donosi čuvanje tebe!
Shvatit ćeš što u životu vrijedno je,
shvati se to kad tad, možda ne sad.

Trebat će ti ljubav,
a ljubav je u srcu i u sjaju duše,
u molitvi za sreću!

Trebat će ti ono što se ne kupuje,
niti se kupiti kod ikoga može,
trebat će ti ona
koja se od Boga dobije.

Zato se čuvam za tvoju ljubav,
za tvoju hrabrost, nježnost i dobrotu.
Što će mi 100 ljubavi,
ono voli me, pa me ne voli...
meni treba ona jedna jedina u životu,
ona srodna, ona blaga,
ona koja ne ostavlja boli ni traga...
Meni je do ljubavi istinske,
meni je do tebe koji voliš
kao što nebesko voli me!

Čuvam se za tvoje srce,
za otkucaj čiji ritam govori,
Ana samo ti za vječnost moju postojiš!

I da te ne bude, imat će te u meni,
imat će te u Božjem planu
za ono nebesko, vječno.
Stvorit će te meni za ljubav,
znam da Bog ispunjava želje čistog srca!

3.01.2015.

U tebi se sve moje odmara ljubavi od Boga, brižna, daleka!
U tebi ja živim svoju čežnju svu,
ovu bol što vide, ne nisam ja to tu.
Tuđe su patnje, okovi svi, ja sam samo dio svoje ljubavi!

 ©Ana Emanuela Šimunić, 03.01.2016.

Volim... toliko snažno... 
Nedostaje mi on, kao da sam ga izgubila u nekom davnom vremenu, Svijetu prije svih Svijetova. I osjećam bio mi je sve, bio je ljubav najveća moja. 
Znam, voli me svetim suzama koje teku u mojim očima... 
Tražimo se identično...
u snovima...
Tamo je naša ljubav nenadmašiva. 

©Ana Emanuela, 3.01.2016.

Da je bar bio u ovo vrijeme plakanja uz mene.
Da me bar nikada ispustio nije iz svojih krila. 
Sretna bi u bolu bila,
ljubav bi me sveta okrijepila.
Da je bar postojao ovdje gdje ja moram postojati.
Da je bar shvatio na vrijeme tko sam, i dao sve za ljubav moju.
Nije došao onaj koga osjećam, onaj koga nestvarno ljubim. 
Jer ja poželih nebesko, iskreno...vječno.

Zato poželjeh mašte i iluzije,
poželjeh svete čarolije 
i dobih ih.
Kroz uzdahe mi sveto svjetlo
protiče, predajem ti se anđele.
I onda kada vječno usnim,
budit ćete me.
Ne ne moj te, ja sam se probudila
tamo u srcu njegovome. 

© Ana Emanuela, 3.01.2014.

Blješti anđele, pogledom zasjaji moje nadanje.. Hrabri me i kada ja odustajem. Budi skriven od svih zala, ne idi u ovaj Svijet gdje otimaju mi sve...tebe ne smiju vidjeti krivolovci na duše nevine. Samo učini dušu moju da bude ti bliska, neraskidivu nit nam skroji. Znaš da u meni ljubav iskrena gori.  I da moje <3 neizrecivo te voli.

© Ana Emanuela, 3.01.2014

Razne su vjere...imena od Boga... Ali sve je to za mene isto... Bog je jedan i vjera je jedna : LJUBAV . Mogu i nas zvati različitim nadimcima. Na primjer mene zovu: Emanuela', Anny, Ane, Anđela, Ančy, Enčy...Anka...Anica, Anđelina, Anče, Ančica, Anna  ... ali ja sam uvijek ona koja jesam Božja, duša prepoznatljiva onima kojima značim. I drago mi je imati tolike nadimke jer me podsjećaju na drage ljude kojima i ja rado tepam <3 Svi smo mi u savezu sa Bogom Ocem, kojeg ja i svi katolici sa radošću zovemo Jahve, Gospode, Oče, Spasitelju Svevišnji... jer to nam je ime utkano vjerom. Zovimo one koje volimo imenom koje nam za njih znači milina. Najlipše je od  osoba koje nam znače dobit nadimak, čak i onaj luckasti.... ;-) <3 Bitno da je sve iz ljubavi i poštovanja i da vjera u srcu i duši sja u čast Bogu JEDINOM.

Nema komentara:

Objavi komentar