subota, 29. listopada 2022.

🌹TRODNEVNICA SVETOJ RITI ZA OZDRAVLJENJE🌹🍯1. dan, 29.10.2022.🍯


Uživo na stranici: SVETA RITA zašitnica u beznađu, u 🐝19:00 sati.🐝
Molitvene nakane šaljite u grupu: Nebeski sandučić svete Rite. 📮📬

Orginalna molitva:
Bože svemogući, svrni svoj pogled ljubavi na sve molitvene nakane iz: (navesti svoje ime), koji s uzdanjem od Tebe molim zdravlje. Molim Te, da me u svome Milosrđu ozdraviš po zaslugama svete Rite, koja je s toliko ljubavi pomagala bolesnike. Draga svetice, moli Boga, Oca našega dobroga i prepuna milosti. AMEN.

🍯🌹🐝Molitva i razmatranje po poticaju Duha Svetoga iz srca Ane Emanuele:

Hvala ti Gospodine što si nas pozvao na zajedničku zagovornu molitvu ozdravljenja srca i duše sa svetom Ritom. Hvala ti na poticaju Duha Svetoga i spoznaji da mi kroz ovaj plamen bola zadobivamo pročišćenje duhovne duše i trajno ozdravljenje.
Otvori nam srce da primimo dar ozdravljenja, jer si ti kako kaže sveti Augustin Onaj koji uvijek mora dati, uvijek daruješ, a tražiš samo da molimo Oca u tvoje ime, kao da smo već dobili.
Evo ti naše srce, a ti u tu molitvenu posudicu  ulij ozdravljući nektar, smirnu ozdravljenja nam daruj po mučenici svojoj ljubljenoj našoj  zagovornici u ovim bolima tijela i duše. Neka se po svetoj Riti pročisti svaka naša rana i iscjeli svako srce, da bi zadobili ozdravljenje tijela. Amen.

🐝Desetica krunice svetoj Riti🐝
BOŽE, U POMOĆ MI PRITECI,
GOSPODINE POHITI DA NAM POMOGNEŠ!

Ljubljena nebesnice sveta Rito, pogledaj na nakane sviju vjernika, isprosi nam ustrajnost pod križem, odricanje od grijeha, jakost vjere, praštanje, iscjeljenje rana duše i tijela, da zadobijeno milost ozdravljenja u Gospodinu, amen.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo… KOJI NEKA NAM PO ZAGOVORU SV. RITE DA STRPLJIVOST U TEŠKIM TRENUCIMA ŽIVOTA …Sveta Marijo
1 x Slava Ocu

🌹Razmatranje LITURGIJE DANA,
29.10.2022.🌹

🎺🕊Fil 1, 18-26 razmatranje
Isuse mene i smrt ne plaši jer bi pala u nježno naručje tvoje ozdravljujuće svjetlosti i od Gore molila za bližnje, ali ako mi razveseliš kosti i uspraviš me dušom obradovati će se srce moje jer će moći radosno svjedočiti čudesa ozdravljenja i na zemlji. Ja vjerujem tvome naumu i ljubim volju Tvoju, ti znaš da bi te i mrtva i živa slavila, kao i zdrava ili bolesna. Uvijek bi birala Tvoju ljubav i hrabrenje tvojih duša.

🎺🕊Ps 42, 2-3.5abc
Pripjev:
Žedna mi je duša Boga živoga

Iz pustinje se nadzire divna oaza spasenja, povući ću srne i jelene, male srnice i srndaće, bolne, ranjene, razočarane i onemoćale, ma sve iz ranjenog plemena koje mi je dano za misiju da im budem duhovna voditeljica. Reći ću im da slijede put trnja, ljubeći molitvenim ružama svaku stopu. I otići ćemo ka svome Izvoru Života, okrijepiti se za stolom slave Gospodnje. Svi smo pozvani na gozbu Jagančevu. Svi ožednjeli istine koja teče iz ljubavi Presvetoga srca, te milosne oaze uslišanja.

🎺🕊Lk 14, 1.7-11
Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.

Pusti ljubavi da te vodi i pripravlja ti počasno mjesto, pusti Duhu Svetome da odredi gdje ćeš sjediti, jer ti ne trebaju počasne vrpce i mjesta, za sirote i obične uvijek ima mjesta iza, ispod gdje netko Velik gleda na tebe, Onaj Presveti koji vidi veličinu srca. I nije bitno ako si radnik na ulici, ako si obični čistač prozora, kuhar ili limar, ne znači da ti srce nije čisto i bitno Bogu. I to što nemaš prvo mjesto u molitvenim klupama i zborovima, ne znači da nisi cijenjen Odozgo upravo zbog skormnosti i poniznosti srca. Znaš što je bitno, samo količina djela ljubavi. Često se zamijene oni koji su bili bitni i uvaženi sa onima manje bitnima i nikad pozvanima na čast, Duh Sveti postavi na počasno mjesto one koji ga ljube. I tad se događa čudo preobraženja, kada meleni postanu glasnici Krista Kralja. Moli za tu milost sada. Neka nas Gospodin izliječi od neljubljenosti. Amen. 🎺🕊

Bilaj, 29.10.2022.

Liturgija dana
Subota, 29. 10. 2022.
Svagdan

ČITANJA:
Fil 1,18b-26; Ps 42,2-3.5abc; Lk 14,1.7-11
BOJA LITURGIJSKOG RUHA:
zelena
IMENDANI:
Narcis, Honorat, Časlav

Prvo čitanje:
Fil 1, 18b-26
Meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak!

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Filipljanima

Braćo! Samo neka se na svaki način, bilo himbeno, bilo istinito, Krist navješćuje! I tome se radujem, a i radovat ću se! Jer znadem: po vašoj molitvi i pomoći Duha Isusa Krista to će mi biti na spasenje, kako željno i očekujem i nadam se da se ni zbog čega neću smesti, nego da će se mojom posvemašnjom odvažnošću — kako uvijek tako i sada — Krist uzveličati u mome tijelu, bilo životom, bilo smrću. Ta meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak! A ako mi živjeti u tijelu omogućuje plodno djelovanje, što da odaberem? Ne znam! Pritiješnjen sam od ovoga dvoga:

Želja mi je otići i s Kristom biti jer to je mnogo, mnogo bolje; ali ostati u tijelu potrebnije je poradi vas. U to uvjeren, znam da ću ostati i biti uz vas sve, za vaš napredak i na radost vjere, da ponos vaš mnome poraste u Kristu Isusu kad opet dođem k vama.

Riječ Gospodnja.

Otpjevni psalam:
Ps 42, 2-3.5abc
Pripjev:
Žedna mi je duša Boga živoga.

Kao što košuta žudi za izvor-vodom,
tako duša moja čezne, Bože, za tobom.
Žedna mi je duša Boga, Boga živoga:
o kada ću doći i lice Božje gledati?
Duša moja gine kada se spomenem
kako koračah u mnoštvu
predvodeć ga k Domu Božjemu.

Evanđelje:
Lk 14, 1.7-11
Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

Jedne subote Isus dođe u kuću nekoga prvaka farizejskog na objed. Promatrajući kako uzvanici biraju prva mjesta, kaza im prispodobu: »Kada te tko pozove na svadbu, ne sjedaj na prvo mjesto da ne bi možda bio pozvan koji časniji od tebe, te ne dođe onaj koji je pozvao tebe i njega i ne rekne ti: 'Ustupi mjesto ovome.' Tada ćeš, postiđen, morati zauzeti posljednje mjesto. Nego kad budeš pozvan, idi i sjedni na posljednje mjesto pa, kada dođe onaj koji te pozvao da ti rekne: 'Prijatelju, pomakni se naviše!' Bit će ti to tada na čast pred svim sustolnicima, jer — svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.«


Nema komentara:

Objavi komentar