ponedjeljak, 31. listopada 2022.

TREĆI DAN TRODNEVNICE SVETOJ RITI, ZA OZDRAVLJENJE DUŠE I TIJELA, 31.10.2022. live u 19:00 sati na fb stranici SVETA RITA zaštitnica u beznađu

🐝📮📬

Tko Boga čistog srca ljubi bolest mu se preobrazi u zdravlje duhovno, pa u dan milosni poslije trpljivosti i testa vjere sine nagrada za ustrajnost križa. Zdrava duša kad tad uđe u nepropadno novo tijelo, obnovljeno  predragocijenom krvlju i vodom iz krila Životvorca. Pusti da te uskrslo svjetlo ljubavi tješi i sveta Rita potpomaže tvoje trnovite staze mirisima ljubavi. Imaj vjeru da će te ozdraviti Svevišnji, ali ona mora dolaziti iz gorljive ljubavi tvoga srca.

Povij mi rane riječima svojim i ja ću ozdraviti! Jer ja vjerujem Isuse da si ti jedini lijek moj, moj balzam vjerni, moje uskrsnuće rana.
Mudre izreke 4,22Jer su život onima koji ih nalaze i ozdravljenje svemu tijelu njihovu.

🎺🕊Izaija 38,17bolest će mi se pretvorit` u zdravlje. Ti si spasio dušu moju od jame uništenja, za leđa si bacio sve moje grijehe.

Izaija 58,8Tad će sinut` poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Jahvina bit će ti zalaznicom. 

Malahija 4,2A vama koji se Imena moga bojite sunce pravde će ogranuti sa zdravljem u zrakama, i vi ćete izlaziti poskakujući kao telad na pašu.

Djela apostolska 3,16"I po vjeri u njegovo ime, to je ime dalo snagu ovomu kojega gledate i poznate: vjera u Njega vratila je ovomu potpuno zdravlje naočigled vas sviju.

Psalam 6,3Smiluj mi se, Jahve, jer sam iznemog`o, Jahve, ozdravi me jer dršću kosti moje.
Psalam 30,3Jahve, Bože moj, zazvah te, i ti si me ozdravio;
Psalam 107,20Riječ svoju posla da ih ozdravi i život im spasi od jame grobne.

ORGINALNA MOLITVA:
Božansko Srce Isusovo, koje na zemlji i na nebu vječno pružaš milost ljudima u patnji, pogledaj me, koji se s pouzdanjem od Tebe nadam zdravlju. Ti jedini znaš koliko patim. Ako je volja Tvoja, ozdravi me. Molim Te po zagovoru svete Rite po čijim rukama poklanjaš blago Milosrđa Svoga, usliši moje molbe. Draga svetice, moli za me da dobijem ozdravljenje koje molim. Uslišaj me i zbog četiri zadnje godine tvog zemaljskog života, koje si provela u teškoj bolesti. Moli i isprosi mi, ne samo ozdravljenje tijela, već i svetost života.

🌹Molitva svetoj Riti🌹

Bože, Ti si se u svojemu beskrajnom milosrđu udostojao milostivo pogledati na svoju vjernu službenicu Ritu i udijeliti njezinom zagovoru ono što je ljudima nemoguće, budi nam milostiv na pomoć u našim nevoljama.
Daj da svi spoznamo da si jedino Ti plaća poniznima, zaštita napuštenima i snaga svima onima koji u Te vjeruju. Amen.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

🍯Desetica krunice svetoj Riti🐝
BOŽE, U POMOĆ MI PRITECI,
GOSPODINE POHITI DA NAM POMOGNEŠ!

Ljubljena nebesnice sveta Rito, pogledaj na nakane sviju vjernika, isprosi nam ustrajnost pod križem, odricanje od grijeha, jakost vjere, praštanje, iscjeljenje rana duše i tijela, da zadobijeno milost ozdravljenja u Gospodinu, amen.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo… KOJI NEKA NAM PO ZAGOVORU SV. RITE DA STRPLJIVOST U TEŠKIM TRENUCIMA ŽIVOTA …Sveta Marijo
1 x Slava Ocu

RAZMATRANJE LITURGIJE DANA,
Ponedjeljak, 31.10.2022. 📖💦🎺🕊

Prvo čitanje:
Fil 2, 1-4
Ispunite me radošću: složni budite!

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Filipljanima

Braćo!
Ima li u Kristu kakve utjehe,
ima li kakva ljubazna bodrenja,
ima li kakva zajedništva Duha,
ima li kakva srca i samilosti,
ispunite me radošću:
složni budite,
istu ljubav njegujte,
jednodušni,
jedne misli budite;
nikakvo suparništvo ni umišljenost,
nego — u poniznosti
jedni druge smatrajte višima od sebe;
ne starajte se samo svaki za svoje,
nego i za ono što se tiče drugih!

Riječ Gospodnja.

ISUSE LJUBAV DUŠE MOJE NEKA KORISTI SVIM UDOVIMA TVOJIH DUŠA, TAKO I NJIHOVA MOJOJ NEKA PRIPOMOGNE U USTRAJNOSTI POD KRIŽEM. TJEŠIMO SE DUHOM SKUPNIM SVETIM KOJI KROZ NAS DIŠE I OBDRŽAVA NAS ŽIVIMA I PUNIMA NADE. BUDIMO SI RADOST KOJA RADUJE OČI USKRSLE. U ZAJEDNIŠTVU ZAGOVORNOM SA SVETOM RITOM BLAGOSLIVLJAMO KRALJEVSTVO TVOJE. AMEN.

🎺🕊Otpjevni psalam:
Ps 131, 1-3
Pripjev:
Čuvaj dušu moju u miru kod sebe, Gospodine!

Gospodine, ne gordi se moje srce
niti se oči uznose.
Ne idem za stvarima velikim
ni za čudima što su iznad mene.

Ne, ja sam se smirio,
i upokojio dušu svoju;
kao dojenče na grudima majke,
kao dojenče duša je moja u meni.

U Gospodina se, Izraele, uzdaj
od sada dovijeka.

JAGANČE BOŽJI KOLJEVKA NAŠIM BOLESTIMA LJUBAV JE TVOJA, ZATO POLAŽEMO SVE SVOJE TUGE, RAZOČARENJA, BOLESTI TIJELA I DUŠE U TVOJ ZAGRLJAJ DA NAS SMIRIŠ I UTJEŠIŠ ZVEČKICOM SVETOM, USPAVAJ SVE NEMIRNO U NAMA A PROBUDI SAMO GORLJIVU LJUBAV. NEKA NAM SVETA RITA SPLETE VJENČIĆ POBJEDE, DA USAHNE OVO TRNJE ŠTO SE NADVILO NAD NAŠE RANE. AMEN.

Evanđelje:
🎺🕊Lk 14, 12-14
Ne pozivaj svojih prijatelja nego siromahe i sakate.

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Reče Isus prvaku farizejskom koji ga pozva:»Kada priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.«

Riječ Gospodnja.

BOŽE PRIVEDI U SPASENJE ONE GLADNE TEBE, ONE KOJI TE NISU JOŠ SPOZNALI, NAHRANI IH LJUBAVLJU RIJEČI SVOJIH DA TE SVAKI DAN ŽEĐAJU KAO MI KOJI VJERUJEMO U TEBE. POMOZI NAM DA RAZUMIMO I ONE KOJI SU SIROTI TAKO DA IH OBOGAĆUJEMO DUHOVNIM IMANJEM.
DARUJ NAM PLEMENITO SRCE I ZA ONE KOJI NAM NIŠTA NE MOGU DATI. JER PLAĆA JE NAŠA JEZIK VJEŠT, RADIŠNE RUKE I OAZA NEBESKA KOJA NAS ČEKA DA SE ODMORIMO OD TRPLJENJA.
POMOZI NAM ISUSE BITI DJELOTVORNA PRAŠTAJUĆA, CJELJUJUĆA LJUBAV. AMEN.

Od ❤ Ana Emanuela, Bilaj 31.10.2022.

 

Nema komentara:

Objavi komentar