ponedjeljak, 23. rujna 2019.

Lk 16,19-31 BIBLIJSKO RAZMATRANJE, 22.09.2019.

Blagoslovljene mrvice koje tražimo za radost života, blagoslovljena poniznost, ljubav i sebedarje! Blagoslovljen siromah Lazar i svi ponizni koje Bog naziva ljupkim imenom! Osvijestite se zemaljski bogatuni i škrtci u lažnom sjaju pohlepe i idolopoklonstva je puno zamki, zli vam tako briše ime za život vječni. Od Ana Emanuela
„Napokon dođoše i druge djevice i povikaše: ‘Gospodaru, Gospodaru, otvori nam!’ A on reče: ‘Zaista, kažem vam, ne poznajem vas.’“ (Matej 25,11.12)
Ljubljena braćo i sestre
BILBIJSKA MOLITVENA GRUPA,
koju vodi naš dragi brat u Kristu,
redovnik pustinjak Danijel
je u petak 27.09.2019. u 19:00 sati,
u župnom stanu kraj crkve,
tko može dobrodošao,
među članove Kristove milosne!
Sveti Jakov apostol, Bilaj
družimo se u molitvenom duhu za bližnje, osluškujemo poruku koju nam Isus kazuje putem Svete Riječi, zbližavamo se i potičemo na radost i nadu!
Razmatrajmo u duhu zajedno, ja ću vam koliko sam u mogućnosti prenositi ono što razmatramo, po poticaju Duha Svetoga!
vas molitvenom dušom!

ISUS MI JE NUTRINOM REKAO DA BUDEM USTRAJNA I TRPLJIVOSTI PUNA, ALI NE SAMO MENI NEGO I SVIMA NAMA. Zato osluškujte drage dušice Božje, više čitajte BIBLIJU, kroz nju progovara utjehom, nadom, milošču, odgovorima na životna pitanja sam Živi Bog.
Upišite si ono važno na srce i borite se za to!
BIT ŽIVOTA JE POŽRTVOVNA LJUBAV:
Rimljanima 12,1 Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim: prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu - kao svoje duhovno bogoslužje.
Rimljanima 12,2 Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.
Lk 16,19-31
19"Bijaše neki bogataš. Odijevao se u grimiz i tanani lan i danomice se sjajno gostio. 20A neki siromah, imenom Lazar, ležao je sav u čirevima pred njegovim vratima 21i priželjkivao nasititi se onim što je padalo s bogataševa stola. Čak su i psi dolazili i lizali mu čireve." 22"Kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u krilo Abrahamovo. Umrije i bogataš te bude pokopan. 23Tada u teškim mukama u paklu, podiže svoje oči te izdaleka ugleda Abrahama i u krilu mu Lazara 24pa zavapi: 'Oče Abrahame, smiluj mi se i pošalji Lazara da umoči vršak svoga prsta u vodu i rashladi mi jezik jer se strašno mučim u ovom plamenu.' 25Reče nato Abraham: 'Sinko! Sjeti se da si za života primio dobra svoja, a tako i Lazar zla. Sada se on ovdje tješi, a ti se mučiš. 26K tome između nas i vas zjapi provalija golema te koji bi i htjeli prijeći odavde k vama, ne mogu, a ni odatle k nama prijelaza nema.'" 27"Nato će bogataš: 'Molim te onda, oče, pošalji Lazara u kuću oca moga. 28Imam petero braće pa neka im posvjedoči da i oni ne dođu u ovo mjesto muka.' 29Kaže Abraham: 'Imaju Mojsija i Proroke! Njih neka poslušaju!' 30A on će: 'O ne, oče Abrahame! Nego dođe li tko od mrtvih k njima, obratit će se.' 31Reče mu: 'Ako ne slušaju Mojsija i Proroka, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane.'"
Rimljanima 12,1 Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim: prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu - kao svoje duhovno bogoslužje.

Nema komentara:

Objavi komentar