nedjelja, 31. svibnja 2020.

POHVALA DAROVIMA DUHA SVETOGA NA SVETKOVINU PEDESETNICE

MUDROST🕊

Blagoslovljen naš um koji zbog Životvorca misli uvijek kako mu Bog šapuće. Koji razlikuje dobro od zla i molitvom krijepi srca umorna. Blagoslivljene misli kojima je nadahnitelj Duh Sveti, misli koje proizlaze iz ljubavi, vjere i uzdanja, otvorenog uma za nebesku stvarnost. Blagoslovljeno prosvjetljenje koje nam je u tami darivano.

RAZUM🕊
Blagoslov daru razuma u osluškivanju Božje Riječi koja nas tješi i upućuje u istinu. Blagoslovljena svaka čežnja za glasom Boga Živoga, da idemo ispravnim putem odvažni i utješeni nebeskim istinitim obećanjima, koja imamo u Uskrsloj ljubavi; Kristu.

SAVJET🕊
Blagoslovljen dar savjetovanja, kojim možemo tješiti neutješene i uputiti ih u radost vjere, ufanja, molitve i ljubavi. Blagoslovljen lijep savjet koji vrijedi više od blaga, jer prijatelja upućuje na pravi put, blagoslovljena svaka odluka koja slavi Boga Živoga. Blagoslovljeno slušanje bližnjeg i dar shvaćanja tuđeg problema.

JAKOST🕊
Pohvala jakosti krila Duha Svetoga, jer zbog njega ne klonemo dušom, pa i kad nam je tijelo bolesno i napaćeno, On nam daje svoje jakosti da ljubeć vjeru uzmognemo trpiti.

ZNANJE🕊
Blagoslovljeno poučavanje o Bogu Živome kroz Sveto Pismo i proroke, blagoslovljena spoznaja o znanju nad znanjem, kada priznajemo za istinu Boga koji je na Nebesima. Blagoslovljeno poučavanje kroz život uz pomoć Svevišnjega.

POBOŽNOST🕊
Pohvala dobroti Božjoj, brižnosti danonoćnoj, Gospodinu koji obožava razgovarati sa svojim stvorovima i uslišavati molitve zahvalne.

STRAH BOŽJI🕊
Strahopoštovanje je divan dar, omiljeti se Tvojoj liposti, tvojoj uzvišenoj krasoti iz Raja. Pomažeš nam Duše Sveti tako da imamo strah od uvrijediti Presveto Trojstvo grijesima i izgubiti prijateljstvo sa tobom. 

Od 💖 Ana Emanuela, Bilaj 31.05.2020.


Nema komentara:

Objavi komentar