petak, 23. listopada 2015.

LIPI MOJI, PRIDRUŽITE SE VELIKOJ DEVETNICI BOŽIĆU

POSEBAN JE TRENUTAK DA IZNESEM SVOJE MOLITVE ZA SVE BOLNE, NEUTJEŠENE, ZA SVE ONE KOJE NITKO NE RAZUMI I NE TJEŠI. RADOST MI JE U OKOVIMA GOSPODIN MOJ LJUBLJENI, KOJI JE MOJE NADAHNUĆE U OKOVIMA ZEMALJSKIM.

Volim otvorenost svog srca i duše, jer mi melem na rane daruje svaka riječ lipa, ona koja je sa Neba od Oca našega pala u moju nutrinu na radost meni i potrebitima. Svako od nas nosi križ, neko manji, neko veći... svako krik svoj prekriva, noseć ga u molitvenim rukama Gospodinu. Svako tko je u vapaju, biva viđen, ne zaboravite nikada, već imajte na umu da se sa Nebesa sve vidi i da je kontakt za Nebo naša nutrina koja vjeruje u Spasitelja bez kapi sumnje. Blago srcu koje se nada, jer je ostalo vjerno Gospodinu, takvom srcu sve je nadanje da doći će sveti čas. A nada je utkana sa Neba da osvjetli bolno srce. Danas počima VELIKA DEVETNICA BOŽIĆU, koja nas poziva u osobnu molitvu  i KRUNICU pod nazivom Rastimo u Gospodinu, sve ću vam lipo objasnit u ovom postu i želja mi je da vas se što više odazove, da bi sreća JAHVINA i ISUSOVA bila sve veća i da putem Duha Svetoga svako srce bude blagoslovljeno...  neka svakom BOG dade po volji svojoj... Meni je bitno da me Bog poziva, da vas vodim kao sestrica malena, svoju milu braću i sestre do svjetlog puta... Nema tame tamo di je Jaganjac Božji svjetiljka vječna, nema straha na putu posta, vjere i molitve za spasenje. Ovaj zemaljski put naš je put spasenja, naša velika mogućnost da se probudimo u vječnom proljeću, di nema zime i samo nagrade po zaslugama se vide. Zamislite lipi moji sjaj i iznenađenja koja nam Gospodin priređuje, to  je puno liše od sveg zemaljskog blaga, to je neizustivo... blago odabranima, blago pozvanima i ustrajnima... Očaj napustite, Isusu se prepustite... Kratko je sve zemaljsko, bol je kap, na prema slapu vječne ljubavi koja nas očekuje gore u tajnama svetih dvora Gospodnjih.    
Malena smo Božja stvorenja, puna krhkosti, treba nam snage i volje za dalje, jer sumorni su ovi zemaljski dani i one najbolje tuga rani... Pastiru nebeskom hodimo, zelenim livadama se bližimo, duh svoj poklonimo DUHU ISTINE, ispunimo svoju nutrinu rajskim sjajem, zavapimo snažno, ponizno i zahvalno milost Božju, uzdahnimo i ispustimo tu bol u Jahvine ruke, u ime ljubljenog Isusa Krista sve je moguće, na izgled nepremostivi mostovi zemaljski bivaju pređeni, jer sve je moguće Spasitelju. Iz okova i smrti izbavlja, jer je pobjedio smrt.  Slava Gospodinu što nas sve ljubi ljubavlju nepresušnom svojom, svi smo mu mi bliski i pozna tmine našeg srca, uvijek nas poziva u svjetlost svoju, tamo u vječnu ljubav i spasenje. Ozdravitelj tjelesni, duhovni i duševni postoji, na Nebesima je svetim, sa svom svojom slavom i posebnim bićima koje stvori da mu služe radujući se svjetlosti njegovoj punoj brižnosti. 
Meni se posebno sviđa pjesma; HVALI DUŠO MOJA, što preporučujem svima za početak devetnice, da nas ispuni čežnja za molitvom dobrom Gospodu, koji nas sve uspravlja palicom svojom, Hvalimo Ga svom dušom svojom, jer sve će nam dati što nam je uistinu potrebno za našu sreću! 

https://www.youtube.com/watch?v=h8sL5E8rbvg

Krunicu vam donosim ovdje, ali imate je i i na youtubu : https://www.youtube.com/watch?v=gdL1wjstn7Q
Ja ću molit slušajuć kanal, jer mi je nekako lipše, koda sam skupa sa vama kad čujem glasove.  Volim zajednicu.
Odricanje je čin svetih, blaženih ljudi, mnogi mogu postati anđeli zemaljski, služeć Gospodina... Ono što ćemo danas učiniti je sabrati misli i sve ih položiti u ruke Božje, opterećenje i muke, ljubav i nade, sve u ruke ozdraviteljske neka ide, darovi će doći sigurno. A mi svojim djelima pokažimo ljubav i žrtvu. Molimo za potrebite prije svega, uručimo i vlastitu molitvu ali onu koja je jako potrebna za život. Bit će nam dano, sigurno... Svakom je Bog priredio krunu spasenja, onu od ruža, ne trnja.   Jer je milostiv i ne uzima nam ništa za zlo ako se iz sveg srca pokajemo za grijehe.

Neka nas blagoslovi i štiti Svevišnji snagom Duha Svetoga i daruje nam sve po zaslugama Isusa Krista ljubljenoga, amen.

Od srca Ana Emanuela Šimunić,
nebeska šaptačica 23.10.2015., Bilaj

KRUNICA RASTIMO U GOSPODINU
VJEROVANJE
OČENAŠ
ZDVAVO MARIJO – Koji neka nam umnoži vjeru
ZDRAVO MARIJO – Koji neka nam učvrsti nadu
ZDRAVO MARIJO – Koji neka nam usavrši ljubav
SLAVA OCU

Iza Slava Ocu moli se: O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe.

 Slijede 4 petice, a svaka petica sadrži:
1 Oče naš... 5 Zdravo Marija... i Slava Ocu…
Kod svake Zdravo Marije iza riječi "Isus" dodajte ono otajstvo koje pripada toj petici:

PRVO OTAJSTVO
OČE NAŠ
ZDRAVO MARIJA – Koga si, Djevice, po Duhu Svetom začela.
ZDRAVO MARIJA – Koga si, Djevice, Elizabeti u pohode nosila.
ZDRAVO MARIJA – Koga si, Djevice, rodila.
ZDRAVO MARIJA – Koga si, Djevice, u hramu prikazala.
ZDRAVO MARIJA – Koga si, Djevice, u hramu našla.
SLAVA OCU

DRUGO OTAJSTVO
OČE NAŠ
ZDRAVO MARIJA – Koji je, na Jordanu kršten bio.
ZDRAVO MARIJA – Koji nam se, na svadbi u Kani objavio
ZDRAVO MARIJA – Koji nam je, Kraljevstvo Božje navjetio i na obraćenje nas pozvao
ZDRAVO MARIJA – Koji se na Gori preobrazio i svoju nam slavu objavio.
ZDRAVO MARIJA – Koji nam se u otajstvu Euharistije darovao.
SLAVA OCU

TREĆE OTAJSTVO
OČE NAŠ
ZDRAVO MARIJA – Koji se za nas krvavim znojem znojio.
ZDRAVO MARIJA – Koji je za nas bičevan bio
ZDRAVO MARIJA – Koji je za nas trnjem okrunjen bio.
ZDRAVO MARIJA – Koji je za nas teški križ nosio
ZDRAVO MARIJA – Koji je za nas raspet bio.
SLAVA OCU

ČETVRTO OTAJSTVO
OČE NAŠ
ZDRAVO MARIJA – Koji je od mrtvih uskrsnuo.
ZDRAVO MARIJA – Koji je na Nebo uzišao.
ZDRAVO MARIJA – Koji je Duha Svetoga poslao.
ZDRAVO MARIJA – Koji je Tebe, Djevice, na Nebo uznio.
ZDRAVO MARIJA – Koji je Tebe, Djevice, na Nebu okrunio.
SLAVA OCU

Lipo je i da svi pročitamo i dobro promislimo o tumačenju ispisanog u Bibliji.
Posebno volim psalme, i velika su mi inspiracija. Tako da vam savjetujem od srca da se probate zadubiti duboko u riječi svete i osjetit ćete kako vam se Bog obraća putem srca. Ako ne riječima, hoćete zasigurno milinom osjećaja u srcu. 

MISAO IZ EVANĐELJA DANA
Lice zemlje i neba umijete rasuditi. Kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?

Petak, 23. 10. 2015.
Svagdan
ili: Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter

ČITANJA:
Rim 7,18-25a; Ps 119,66.68.76-77.93-94; Lk 12,54-59
BOJA LITURGIJSKOG RUHA:
zelena
IMENDANI:
Ivan Kapistranski, Teodoret, Severin
Prvo čitanje:
Rim 7, 18-25a

Tko će me istrgnuti iz ovoga tijela smrtonosnoga?
Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima
Braćo! Znam da dobro ne prebiva u meni, to jest u mojem tijelu. Uistinu: htjeti mi ide, ali ne i činiti dobro. Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio — to činim. Ako li pak činim ono što ne bih htio, nipošto to ne radim ja, nego grijeh koji prebiva u meni.
Nalazim dakle ovaj zakon: Kad bih htio činiti dobro, nameće mi se zlo. Po nutarnjem čovjeku s užitkom se slažem sa Zakonom Božjim, ali opažam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima. Jadan li sam ja čovjek! Tko će me istrgnuti iz ovoga tijela smrtonosnoga? Hvala Bogu po Isusu Kristu Gospodinu našem!
Riječ Gospodnja.

Otpjevni psalam:
Ps 119, 66.68.76-77.93-94
Pripjev:
Nauči me, Gospodine, pravilima svojim.
 Nauči me razumu i znanju,
jer u zapovijedi tvoje vjerujem.
Ti si tako dobar i dobrostiv:
nauči me pravilima svojim.
Tvoja ljubav neki mi bude tješiteljicom
po obećanju koje si dao sluzi svom.

Nek dođe na me milosrđe tvoje da poživim,
jer Zakon tvoj moja je naslada.
Naredaba tvojih neću zaboravit dovijeka,
jer po njima ti me oživljavaš.
Tvoj sam, Gospodine: spasi me,
jer tvoje ja ištem naredbe.
Evanđelje:
Lk 12, 54-39
Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?
 Čitanje svetog Evanđelja po Luki
U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Kad opazite da se oblak diže na zapadu, odmah kažete: 'Kiša će!' I bude tako. Kad zapuše južnjak, kažete: 'Bit će vrućine!' I bude. Licemjeri! Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?«
»Zašto sami od sebe ne sudite što je pravo? Kad s protivnikom ideš glavaru, na putu sve uloži da ga se oslobodiš pa te ne odvuče k sucu. Sudac će te predati izvršitelju, a izvršitelj baciti u tamnicu. Kažem ti: nećeš izići odande dok ne isplatiš do posljednjeg novčića.«
Riječ Gospodnja.

B.V.B. <3






Nema komentara:

Objavi komentar