nedjelja, 30. prosinca 2018.

MOJA DAROVNA MOLITVENA ČESTITKA ZA SVAKI MJESEC U NOVOJ 2019. GODINI GOSPODNJOJ



Usred grada je trg, rijeka i i stablo života koje rađa svaki mjesec u godini a „lišće stabla za zdravlje je narodima. I neće više biti nikakva prokletstva“ (22,3).


Drage dušice Božje, upravo to želim vašim molitvenim dušama, da iako ste na zemlji, dišete kao da ste u Raju, u Kristovom milosnom zagrljaju, jer je On stablo života vječnoga , darovna ljubav koja nam daje za badava sočno voće, vodu spasonosnu iz svoga ozdraviteljskog srdašca. Želim da vam svaki dan, svaki mjesec u godini bude pun plodonosne ljubavi, pa i kada naiđu kušnje, želim da vjernom molitvom zadobijete ozdraviteljsko lišće i okrijepite se na izvoru spasenja, koje je u Božjoj Riječi, koja oživljuje po svojoj svetoj volji. Želim da vas u svakom mjesecu 2019. čuvaju blaženi, svi sveti, anđeli i arhanđeli i da svoj život u potpunosti predate Gospodinu, preporučite se zagovoru blažene Djevice Marije i najmilijim svecima, koji su vam dani za dar od Boga kao utješitelji uz pomoć Duha Svetoga. Slavimo sveca koji je ukrasio naš rodni dan prije svega i naš imendan, odnosno dajmo čast Bogu što nam je darovao ime po određenom svecu.

NE MOGU VAM DATI PUNO, SAMO OVO MALO MOLITVENO SRCE, ALI BOG MOŽE.

MOJA JE DAROVNOST MOLITVA, ŠTO ZAIŠTEM NEKA GOSPODIN DARUJE SVIMA PO SVOJOJ SVETOJ VOLJI.

U SIJEČNJU hodite sa Marijom Bogorodicom u Novu 2019. Godinu Gospodnju! Srcem idite do Isusa sa Sveta Tri Kralja, da vidite gdje novorođenče umilno spava, smije se i plače zbog sviju nas, uslišava vapaja glas, uslišale vam se molitve kada se dogodi Bogojavljanje! Hodočastite dušom u čas Krštenja Gospodinovog, da i vas na novo krsti sveti Ivan Krstitelj i obnovi vam krsni list, a milost Kristova ispere sve bolno i upiše vam novo ime. Svi sveti neka budu uz vas, sa molitvenim svijećama vječnog zagovora. Blagoslovljene sve svete mise, blagoslovljeni svi koji su prikazani na vječnim misama i koji su zatražili milost za njih i nas. Blagoslovljeno milošću Presvetoga srdašca Kristovog sve živo i umrlo, koje će u svet čas uskrsnuti i zadobiti nova nebeska tjelesa, kada se rasplamte Duha Svetoga čudesa, amen!

Neka vas u VELJAČI Gospodinovo prikazanje u nove ljude preobrazi, Svijećnica svjetlo radosti navijesti! Gospa Lurdska neka vas pazi na trnovitoj stazi ruže udijeli, svakoj molitvenoj duši. Da valentinovo bude radosno svakoj emotivnoj osobi, posebno onima koji nikad nisu bili ljubljeni. Sveti Valentin neka vam isprosi milost od Spasitelja svijeta, da svatko nađe autentične otkucaje srca pune vjere i smijeha! Amen.

U OŽUJKU, neka Pepelnica učini, da se u postu sjetite što znači znak križa i poniznosti i zašto je bitno hvalu u dobru i zlu Gospodu donositi radosnim klicanjem! U prah sve odlazi, sjetimo se tko smo u sred zemaljskog i da samo ljubav odlazi u rajsko! Sveti Ivan od Boga neka sa vama pod križem hoda, i svi sveti koje proslavljamo u ožujku milosnom. Korizma sveta neka u poniznosti traje, dobri Bog neka vam snagu u odricanju daje, da zadobijete nova plemenita krila i da za CVIJETNICU ukrasite lice cvijetnim laticama, koje vam uljepšavaju dušu i srce, jer vjera u Krista daruje novu lipost svima. Amen.

U TRAVNJU kroz miomirisne livade hodite, navještajte miomirisne Riječi Božje, ponizno kroz korizmu hodočastite, darujte cvijeće Kristu, na Cvijetnicu mirisnu čistu! Veliki Četvrtak, Veliki Petak i Velika Subota neka vam budu pokora velika, da dočekate skrušeno USKRSLOG ISUSA, koji se u misnom Otajstvu razotkriva u svoj slavi Uskrsnuća i govori nam da je i naša duša putujuća! Ljubavi svetoj pripada naša istinska postojanos je nebeska. Amen.

Neka vas u SVIBNJU sveti FILIP I JAKOV blagoslove i sve druge svete duše Gospodnje, u nedjelju svetu neka vas ispovijedi uz vašeg svećenika zemaljskog i naš zagovornik, ispovjedatelj nebeski, SVETI LEOPOLD MANDIĆ, gorljivi sluga Gospodnji, hrabri, trpljivi, milosni. Gospa Fatimska neka uz njega za vas moli i čudesa Kristova isprosi, po svojim svetim suzama, koje Gospodin uvijek uslišava. SVETA RITA zaštitnica u beznađu, neka vam čudesa velika isprosi, gdje je trn beznađa, neka izraste ruža puna ufanja. SPASOVO, UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO, neka u vašim dušama zablista u vječnoj slavi Isusa Krista! Amen.

LIPANJ, neka osvane dušicama Božjim kao ljeto, ono sveto, obasjano uslišanjem molitvi dugogodišnjih.... Na Pedesetnicu – Duhovi, sjetite se da Katolička Crkva slavi pobjedu i začetak svoj, nikog se brate i sestro ne boj, jer sa tobom je KRIST EMANUEL; GOSPOD MOJ I TVOJ! Navještaj, zazivaj krila Duha Svetoga, neka te obasja mirom, da gdje god kreneš donosiš poseban mir i budeš svjedok istine Boga Živoga. Čestitaj Katoličkoj Kristovoj Crkvi blagoslovljen rođendan! PRESVETO TROJSTVO neka bude tvoje vječno vodstvo, blagoslov svih područja života, oduševila te Božja milost, ljubav i dobrota u svakom danu tvoga života. Neka te TIJELOVO sjeti na žrvu Krista Kralja i kako Jaganjac Božji sav tvoj život u Hostiji svetoj obasjava. Blagoslovio te sveti Ivan Krstitelj, kada mu zaželiš blagoslovljen rođendan. Sveti Petar i Pavao, neka ti nedaju spavati kada valja budost dozvati , neka ti pomognu bdjeti, donoseći ti Bibliju na dar, iz koje ti Krist oslobođenje dariva . Amen.

Neka vas u SRPNJU mili moji, zagovor ĆIRILA I METODA svih tuga oslobodi, neka se svet poziv na svećeničku i redovnčku službu u vašim ili srcima vaše djece rodi, jer taj je poziv najdivniji poziv na svijetu. Preko pobožnih putujemo ka Raju i nadamo se Kristovom vječnom zagrljaju. Neka vas MAJKA BOŽJA BISTRIČKA izliječiod svih duševnih i tijelesnih rana, neka učini da niti jedna duša ne bude sama. Sirote neka smjesti u utočišta, bolesne oporavi balzamom ljubavi, neljubljenima autentičnu ljubljenost isprosi. Gospa Karmelska neka uz vas bdije i srce vam svetim ganućem nasmije. Marija Magdalena neka vam bude dokaz da uvijek može biti spašena pokajnička žena, jer Bog nas gleda po djelima ljubavi. Sveti Jakov apostol neka vam u školjke nebeske suze stavi, da svaka po milosti Božjoj od tuge ozdravi i dobije nov biserni sjaj, koji je Kristovoj Presvetoj kruni dar, amen.


Neka vam KOLOVOZ obasaju krila Gospinih anđela. Gospa snježna neka vas zagrli i umiri žarišta rana, znajte da ste pod plaštom njenim i da nikada nje niti jedna duša sama. Zvijezda sjaj njen je i Kristov dar. PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO, neka vam bude siguran oslonac da i mi obični ljudi možemo po njegovoj muci i križu, zadobiti nov izgled, a to možemo pokorom, poniznošću, ljubavlju i moltvom. Sveta Edita Stein, neka vas u ovom mjesecu sa posebnom molitvom prati, da u ime križa Kristovog niti jedna duša ne pati. Sveta Ruža Limska čudesa sveta neka vam isprosi, u trnje neka vam ruže Jeruzalemske kao melem ostavi. VELIKA GOSPA, neka vam dovede poniznog gosta, sa kojim ćete radost uslišanja dobiti, vjeru u čudesa Božja još snažnije zadobiti, amen.


Neka vam u RUJNU rođenje Marijino radost donese, da se čudesa začeća dese, po zagovoru Bezgrešnog začeća, neka se obraduje nerotkinja. MALA GOSPA neka moli, da se svako djetešce olakšano u zdravlju i radosti rodi. Blagoslivljajte Ime Marijino u sve dane, da vam suza radosnica niz dušu kane. Na Uzvišenje svetog križa, neka vam duša bude sve više poniznija i Bogu bliža u požrtvovnoj ljubavi. ŽALOSNU GOSPU utješite molitvom svete krunice, da žalosna otajstva zadobiju suosjećanje i da suza radosnica iz odaja Raja padne kao milost među vjernike. Budite sjedinjeni u molitvi sa svim svetima u ovim rujanskim danima. Amen.


U LISTOPADU, neka vam sveta Terezija od Djeteta Isusa bude darivateljica ljekovitog lišća neuveloga, ukrašenog ljekovitim ružama, nektrom blagoslova. A pomoć velika zagovor svetog Franje Asiškoga, sluge Božjeg zaštnika sirotih, životinja i svih trpećih glavica. Sveta Faustina neka vas milosrđu Kristovom vodi, da se svaka grešna duša zla oslobodi. Svi smo pozvani u spasenje, svi smo čežnja Presvetog srdašca Kristovog, koje je za nas probodeno mačem nepravde. Isprosila vam uslišanje sveta Terezija Avilska, poučila vas kako je trpljenje za svakog tko želi postati duša ponizna, čista. Sveti Luka nek vas brani, gdje je zamka, kaže stani! Šimun i Juda Tadej, neka vas upute na pravi put, da nitko na nikoga ne bude ljut. I svi drugi sveti mili neka kažu osjećajem srca ne brini, Bog je sa tobom! Amen.

U STUDENOM svijeća plam , nek obasja DUŠAMA PUT, neka se sjedine molitve vjernika sa SVIM SVETIMA, neka zadobiju VJEČNI OPROST duše u Čistilištu, po skrušenim srdašcima, koja se ufaju u milosrđe Presvetoga srdašca Kristovog .Sveta Gertruda neka sa svima nama moli, nju je srdašce za zemaljskog života već vuklo da za posrnule moli. Gospe od zdravlja neka sve ozdravi u tijelu i duši, da rajska simfonija iz svake osobe pjevuši, na slavu Božju. Amen.

U PROSINCU nedjelje Došašća dolaze, isčekujmo KRISTA KRAJA koji u utrobi bezgrešne Djevice Marije spava! U srcu i duši se više no ikada radujte, osjetite novo postojanje u Gospodinu, neka plamte svijeće ljubavi, radosti, nade i mira, dok bdijemo čekajuć rođenje Spasiteljevo. Sveti Nikola neka vam donese zdravlje, ljubav, blagostanje i mir, na krilima rajskih i zemaljskih anđela, snagom Duha Svetoga. Sveti Ivan i sveti Stjepan neka za vas mole, neka se u jaslicama vaše duše betlehemsko svjetlo rodi i u svemu vam Novorođeni kralj slave vječne ugodi, kada ga sa vjerom zaištete, amen!

Sa ljubavlju i vjerom Ana Emanuela, Bilaj 30.12.2018.




Nema komentara:

Objavi komentar