četvrtak, 14. prosinca 2023.

KRISTOV MIRIS U MOLITVENOM RUŽIČNJAKU SVETE RITE, knjiga treba izaći 2024.

Sveta Rita blagoslovi svaki mjesec 2024. Godine da nas prati Kristov miris vjere, ufanja i ljubavi. 🌹🍯🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Završava Godina i 15 ČETVRTAKA SVETOJ RITI onima koji su molili na:
Nebeski sandučić📮📬 SVETE RITE🍇🌹🍯🐝  i stranici SVETA RITA zaštitnica u beznađu

Drage dušice Božje neka vas posjete sveta iznenađenja otajstvenih bijelih pčelica koje su ispile nektar iz ružičnjaka svete Rite. Slijedeće godine nastaje MOJA KNJIGA O SVETOJ RITI:
"Kristov miris u molitvenom
ružičnjaku svete Rite"
Nadajmo se promociji u Splitu, gdje su njene relikvije. 🎺🕊💒
Molite za tu nakanu. 🌹

🍯PETNAESTI ČETVRTAK 14.12.2023.🌹🐝

Život poslije smrti
U ime Oca i Sina i Duha Svetog. Amen.

IZ BIBLIJE
Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti. Bog nam je dao život vječni; taj je život u Sinu Njegovu. Tko ima sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života. To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni. (1 Iv 3,14; 5,11-13)

HIMAN DUHU SVETOM
O, dođi, Stvorče, Duše Svet
Pohodi duše vjernika,
Poteci višnjom milosti,
U grudi štono stvori ih!
Zapali svjetlo u srcu,
zadahni dušu ljubavlju,
U nemoćima tjelesnim
Potkrepljuj nas bez prestanka!
Sva slava Ocu vječnomu
I uskrslomu Sinu mu,
sa Tješiteljem Presvetim
Nek’ bude sada i uvijeke! Amen

IZ ŽIVOTA SVETE RITE
Sv Rita se često susretala sa zbiljom smrti. Roditelji su joj umrli odmah nakon vjenčanja. Muž Paolo je umro nasilnom smrću nakon 15 godina braka. Sinovi su joj još kao djeca umrli od bolesti. Na razmišljanje nas osobito potiče činjenica da joj je draža bila smrt djece nego da ih vidi ukaljane smrtnim grijehom ubojstva. Sv Rita nas poučava čvrstoj vjeri u zagrobni život, sigurnoj nadi u obećanja besmrtnosti, uskrsnuća i vječnoga života koja nam je dao Gospodin Isus. Poziva svu svoju duhovnu djecu da nadvladaju svaku sumnju te da se stoga bespoštedno bore protiv smrtnoga grijeha, to jest, protiv takvih izbora s kojima umire Božji život u nama i koji nas vode u vječnu smrt. Sv je Rita umrla u dobi od 76 godina, najvjerojatnije 22. svibnja 1457.god. Pošla je radosno u susret smrti, kao na dugo očekivani susret s ljubljenim Isusom, svojim zaručnikom. Ona nas uči kako nadvladati strah od smrti provodeći život u molitvi, ljubavi, dobrim djelima i izvršavanjem svojih svakodnevnih obveza.

MOLITVA SV. RITI
Pozdravljam te sv. Rito, posudo ljubavi,
ženo mira i uzore svih kreposti, vjerna Isusova učenice.
Svetice obitelji i oprosta
Pomozi nam vjerovati da je Bogu sve moguće
I priteci nam u pomoć u svakoj potrebi. Amen.

IZ SPISA SV. AUGUSTINA
Svi strahuju od smrti tijela, a svega nekolicina strahuje za dušu. Svi su zabrinuti za smrt tijela koja, prije ili kasnije, treba doći i čine sve ne bi li je izbjegli. Čovjek koji je predodređen umrijeti žestoko se bori za život, dok se čovjek koji je pozvan na život vječni ne trudi izbjegavati grijeh. A ipak, sve što čini da ne umre je uzalud i beskorisno. On samo uspijeva odgoditi, a ne i izbjeći je. S druge strane, ako bi se potrudio ne griješiti zadobio bi život vječni. O, kad bi barem uspjeli potaknuti ljude da zavole život vječni onoliko koliko vole ovaj prolazni!….Tko ne bi bio voljan žrtvovati i najneophodnije stvari, ako bi nastavio živjeti? Kad bi se nekome reklo “Ako ne želiš umrijeti, moraš ploviti”…Bi li slučajno odbio ovo učiniti? Bog nam naređuje odbaciti ispraznosti kako bi živjeli vječno, li mi ga odbijamo poslušati. Oni koji vole zemaljski život, a kojeg ne posjeduju ni kada ni koliko žele, za nas su stalni prijekor. Ipak, mi ne korimo jedan drugog zbog lijenosti i mlakosti u postizanju vječnog života, kojeg ćemo ako želimo, i zadobiti i više ga nećemo izgubiti. s druge strane, sva smrt od koje strahujemo, stići će nas željeli mi to ili ne. (Tumačenje Evanđelja po Ivanu)

IZ UČENJA CRKVE
Zagonetka ljudskog položaja doseže vrhunac pred licem smrti. Ne muči čovjeka samo bol i sve veći rasip tijela nego ga također, dapače još više muči strah od vječne smrti. Svi pokušaju tehnike, ma koliko bili korisni, ne mogu smiriti tjeskobu čovjeka; naime, produženje biološkog trajanja ne može mu utažiti one želje za daljnjim životom koja je neodoljivo ukorijenjena u njegovu srcu. Dok je pred smrću nemoćno svako maštanje, Crkva, poučena Božanskom objavom tvrdi da je Bog stvorio čovjeka za blaženi cilj s onu stranu zemaljske bijede. Štoviše, kršćanska vjera uči da će ta tjelesna smrt, od koje bi čovjek bio pošteđen da nije sagriješio biti jednom pobijeđena. Bog je naime pozvao i poziva čovjeka da čitavim svojim bićem prione uza nj u vječnom zajedništvu nepropadljivog božanskog života. Svakome čovjeku koji razmišlja vjera, predočena solidnim argumentima pruža odgovor, na tjeskobna pitanja o njegovoj budućoj sudbini… Nepoznato nam je vrijeme dovršenja zemlje i čovječanstva, a ne znamo ni način preobrazbe svemira. Prolazi, doduše, vanjski lik ovog svijeta, izobličen grijehom. No poučeni smo da Bog sprema novi stan i novu zemlju u kojima će vladati pravednost i gdje će blaženstvo ispuniti i nadvisiti sve želje za mirom što se rađaju u ljudskom srcu. Tada pošto smrt bude pobijeđena, sinovi će Božji biti u Kristu uskrišeni, i ono što je bilo sijano.
(Pastoralna konstitucija o Crkvi u suvremenom svijetu (GS) 18,39)

MOLITVA LITANIJA
Za mir u obiteljima………………….Sv. Rito, zagovaraj nas!
Za ozdravljenje bolesnih
Za zaštitu djece
Za vedrinu starosti
Za izbore mladih
Za vjernost bračnih drugova
Za poslanje roditelja
Za složnost posvećenih osoba
Da budemo sposobni praštati
Da budemo snažni u trpljenju
Da dobro izvršavamo svoje obveze
Da vjerujemo u pobjedu dobra
Da izgradimo bolji svijet
Da širimo Evanđelje
Da živimo u svetosti

Oče naš…

ZAVRŠNA MOLITVA
Slavimo Te i hvalimo, svemogući i vječni Oče, po Kristu Gospodinu našem. Primivši na sebe našu smrt, On nas je oslobodio smrti i žrtvujući svoj život otvorio nam put u besmrtan život. On je spasenje svijeta, vječni život i uskrsnuće mrtvih. On živi i kraljuje s Tobom i Duhom Svetim u vijeke vjekova. Amen.

DJELO OBRAĆENJA
Ako to već nisi napravio, daj služiti sv. misu za pokojnike u tvojoj obitelji i obiđi grobove svojih dragih. Ne prihvaćaj ponude Jehovinih svjedoka o kraju svijeta; odbaci vjerovanja u “reinkarnaciju” i sve magijske prakse zazivanja mrtvih na spiritističkim seansama, automatske zapise i sl. Znaj da je sve to osuđeno Božjom Riječju.
U ime Oca i Sina i Duha Svetog. Amen.


Nema komentara:

Objavi komentar