petak, 14. veljače 2020.

SEDAM MOLITVI NA DAR, PO ZAGOVORU SVETOG VALENTINA


Želim tebi dragi brate/sestro...
posebno tebi koji/koja tražiš ljubav iskrenu,
uslišanje milosno od Boga, da ti duša bude okrepljena darovima Duha Svetoga. I ako te nitko nije darovao, ima onaj koji je dar, naš ljubljeni Darivatelj Duh Sveti. Na njegov poticaj i ja želim danas na valentinovsko jutro biti molitvena dušica i darovati te svim onim oslikanim na sličicama i u molitvi. Što ti duši godi duši pripiši, tvoje je u ljubavi diši!

Želim ti srcem molitvenim;

1. MUDROSTI da te poučava tajna Kristova, koja je u svetom šapatu anđela čuvara, koji šapuće da nikad nisi sama. O svemu on Boga izvještava. Bdi, ustraj u molitvi ljubavi!

2. RAZUM sveta neka te ka uslišanju vodi i muka te samoće Isus oslobodi. Riječi mudrosti Božje osluškuj, na dušu ih zapiši, u nadi radosnoj diši!

3. SAVJET milosnih ljudi neka te vodi, kroz slušanje istine naići ćeš na dušu koja ljubi istinu. Poseban Savjetnik neka ti bude Božja Riječ koja liječi prošlost, cjeliva sadašnjost i daruje plodonosnu ljubav u budućnosti. Tvoj put neka bude ka ljubavi, vjerujuć da imaš pravo biti voljen. Voli kao da je netko tvoj već uz tebe.

4. JAKOST nek ti bude Tješitelj i Branitelj, koji tvoje trnje u mirisnu ružu probražava, a njen miris osjetiti će duša autentična.

5. ZNANJE nek ti bude ljubav, ona najplemenitije poučava i osjeća tko je od Boga. Istim shvaćanjem života, netko će naći tvoje suzice žalosnice, koje će se probraziti u radosnice. Budi pun svetog znanja, ispuni dušu duhovnim štivima. Jednom ćeš svome voljenom biću i djeci čitati, raduj se radost si!

6. POBOŽNOST nek ti bude kruna ljubavi, stalna prisutnost tvog srca i duše neka danonoćno Bogu daje hvalu.

7. STRAH BOŽJI, nek ti bude ogrtač, da ne sagrješiš zbog prolaznosti zemaljske, već sačuvaš svoju ljubav za ono biće koje proizlazi iz Tajne Nebeske. Ponizno bdi, hodi na misna slavlja kao da ti je ljubav najveća dana.

Sveti Valentin zaštitnih zaljubljenih, neka ti čuva oči tijela i duše, da srcem i dušom na ljubav gledaš, da nekog istinski zavoliš i budeš voljen/a trajno pred Bogom i ljudima.
Amen.

Sa ljubavlju braći i sestrama u Kristu,
Ana Emanuela, Bilaj 14.02.2020.



Nema komentara:

Objavi komentar